nananaja
|
Pri nas nismo dobili nič v podpis v zvezi z angleškim jezikom. Če po pravici povem, se niti še ne zanimam, kaj se bodo v prvem razredu učili, ker imam čisto preveč drugih zaposlitev v neslužbenem času. Sem slišala za uvajanje angleškega jezika, nisem pa pomislila, da bo to le na izbranih šolah. Očitno pri nas ne. Bom pa rekla, da je celo bolše, da se otroci začnejo zgodaj učit po programu kot pa to, da jih starši pošiljajo na tečaje prej. Ampak to je spet ena moja teorija... IZVIRNO SPOROČILO: Doll nananaja : otrok ,ki je v šoli je šolar pa žalostno da ne bi znal sešteti svoje prstke sicer si že dobila odgovor, kaj si mislim, pa ti vseeno povem še jaz, ker si me izzvala. meni znati sešteti 5 + 5 pomeni, da mi otrok odgovori na vprašanje: koliko je pet plus pet (do odgovora pride sam na kakršenkoli način). čisto nekaj drugega pa je prešteti prste obeh rok, pa če tudi v smislu seštevanja dveh števil. Prvega od otroka ne pričakujem. Zna pa moj otrok sešteti dve števili, če mu pomagam tako, da rečem, naj prešteje prste, to pa od njega seveda pričakujem. Ja seveda, jaz sem malce nesposobna mama za nekatere v moji okolici, ker se ne ukvarjam niti toliko z mojo starejšo, da bi poznala vse črke, še manj mi pa pride na misel, da bi otroka vpisala na tečaj angleščine. Ampak moje mišljenje je, da je še ni potrebno učiti, ima pa vse možnosti, da sama raziskuje. In to tudi počne. V tistih dveh nekaj risankah, ki jih pogleda na angleškem kanalu, se je naučila šteti do deset tudi po angleško. Kot sem rekla, jaz ne učim genija, jaz pač vzgajam zato, da se bodo lahko učili v šoli. Sicer imam pa še eno mlajšo punco, ki zna precej veliko v primerjavi s starejšo glede na starost. Ona pač mora biti glavna na vasi. Pa spet ni deležna mojega forsiranja, zato vrta v sestrico. Je pa rojena takoj po novem letu in gotovo bi se našli ljudje, ki bi vprašali, ali ne bi bilo zanjo pametno, da bi šla v šolo s starejšimi. Sposobna bi bila, ne vem pa če bi bilo to dobro za njen značaj.
|