Lantej -> RE: aptamil ADC (5.4.2013 20:52:35)
|
Zdravo! Jaz pa ti svetujem, da vztrajaš pri uvajanju dietnega mleka. Po vseh znakih, ki si jih opisala, je tvoj otrok verjetno res alergik, mogoče ima tudi atopijski dermatitis. Moj starejši sin je imel od 2.meseca zelo hrapava lička, tam ga je koža tudi precej srbela, zato si jo je spraskal do krvi. To je bil tudi pri njemu edini znak, da nekaj ni vredu. Od 3.meseca naprej sem bila na dieti (ker sem ga polno dojila) brez mleka in jajc, takrat so mu tudi postavili diagnozo atopijski dermatitis. Na testiranju je bil šele pri starosti 6 mesecev in res je bil pozitiven na mleko in jajca. Z uvajanjem dietnega mleka (v našem primeru je to Allernova od Novalac-a) sem začela pri 15.mesecih, do takrat sem ga dojila. Od začetka so bile težave, čez kakšen mesec pa je Allernovo lepo sprejel in še zdaj jo ima zelo rad (star je 4 leta in pol). Pri mlajšem sinu pa se je alergija na mleko pokazala tako, da je pri starosti 1,5 meseca bruhal po Aptamilu. Šla sem na dieto in še poskusila z dojenjem. Pri starosti 4 mesece sem mu začela redno dodajati Allernovo. Sprva jo je zavračal na vse načine, po približno 1 mesecu pa jo je tudi on lepo sprejel. Pri 6. mesecih je bil na testiranju in seveda so mu dokazali alergijo na mleko. Allernovo je pridno pil do 15.meseca, nato pa je alergija izzvenela. Aptamil ADC in Allernova sta oba res smrdeča in ogabnega okusa, zato se ju mora otrok navaditi. Bodi vztrajna, poskušaj čimvečkrat (dajaj mu tudi v spanju, da ga bo vsaj takrat nekaj popil). Upam, da sem ti vsaj malo pomagala:) Lp
|
|
|
|