caramel -> RE: nadomestilo za brezposelnost-višina (24.2.2014 7:17:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: caramel Ja, po zakonu bi ti morali verjetno res upoštevati celoten znesek, vendar pa Zavod in Ministrstvo ZUTD interpretirata malo po svoje. Zato ne bodi presenečena, če ti bodo obrazložili, da je nadomestilo za brezposelne pravica, ki izhaja iz delovnega razmerja in se zato upoštevajo le prispevki, obračunani od plače (tako utemeljitev, le za drug primer, sem dobila jaz). Po moje ti preostane le pritožba in kasneje tožba (s katero nimaš nobenih stroškov, če jo vložiš sama). Če te zanima njihova utemeljitev odločbe, pa je bolj smiselno poklicati referentko, ki je izdala odločbo. Uslužbenke Torej - kmalu po nastopu porodniške mi je potekla pogodba za določen čas (zaposlena sem bila 6 mesecev). Po preteku porodniške sem se prijavila na zavod, kjer so mi zavrnili vlogo za nadomestilo, z zgornjo obrazložitvijo. Pred potekom porodniške, sem o tem, ali sem upravičena do nadomestila, prek maila povprašala tudi pravno službo Zavoda za zaposlovanje in dobila odgovor, da sem do nadomestila upravičena. Baje obstajajo punce, ki so bile v podobnem položaju, pa so jim vlogo odobrili. Glede na to, da imam 5. marca obravnavo na sodišču (vložila sem tožbo), bi mi bilo v veliko pomoč, če bi pridobila kopijo pozitivne odločbe. Pa še to - izid te tožbe bo podlaga za odločanje v podobnih primerih v prihodnje.
|
|
|
|