nyna84 -> RE: bolniška za otroka starega več kot 7 let (4.4.2013 13:44:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama IZVIRNO SPOROČILO: sazi IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama Kaj pa oče otroka? Tu gre za to, da očitno otroku po 7 letu pripada le 7 dni nege, ki jo lahko koristi oče ali mama in je problem v iskanju varstva za čas nadaljevanja okrevanja. Saj, ravno za čas nadaljevanja okrevanja (po sedmih dneh) sprašujem , če bi lahko vskočil oče. Mama sedem dni bolniške, oče recimo tri dopusta, vikend, pa še oče ponovno 4 bolniške. Ja, z dopustom se verjetno da, ampak sem razumela, da iščemo rešitve v smeri zakonskih možnosti izrabe nege za otroka, če jo ta potrebuje, ne pa da se za te dni koristi dopust. Kar piše nyna84 je čista katastrofa. Na take stvari mora zdravnica prej opozoriti in najti rešitev, ne pa da se išče možnosti za uveljavljanje bolniške, ko si jo izkoristil že preveč - svašta. Če bi meni zdravnica rekla, naj bom z malim doma 2 tedna, mi na misel ne bi padlo, da bi jo morala vprašat, če bom za vse dneve dobila plačano nego, ker bi mi bilo to samoumevno. Evo, jemljem na znanje, da za otroke starejše od 7 let pripada le 7 dni. Ja, to ja. Lahko bi prej vsaj opozorili. Teden dni dopusta pa niti nimam na razpolago, ker nam v podjetju skoraj vse požrejo s kolektivnimi dopusti.
|
|
|
|