sazi -> RE: Vpis v vrtec...stanje na računu (3.4.2013 10:09:56)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh IZVIRNO SPOROČILO: sazi Še to bi dodala; nobeno drastično praznenje računov ni potrebno, če ne gre za velikanske zneske in če si vnaprej preračunate, kaj to pomeni. Postopek je dokaj preprost: vse premoženje, ki ga imate (vsa denarna sredstva in podobne finančne zadeve), nepremičnine (če jih imate več oz. če je vaša osnovna nepremičnina prevelika) in vse "odvečne avtomobile in luksuz. K vajinima dohodninskima odločbama, od kodoer je razvidna vajina skupna neto plača, se prišteje fiktivni dohodek, ki ga predstavlja (nazadnje je bilo to 3,86%) od zgoraj naštetega premoženja. Tako lahko sami preverite, v kateri plačilni razred padete in ali ima morebitni manjši znesek na računu sploh kakšno vlogo na spremembo plačilnega razreda. No, jaz pa od prejema letošnje OD odločbe menim, da praznenje računov JE potrebno. Namreč - pri izračunu upravičenosti do OD ali znižanega plačila vrtca se upoštevajo dohodki iz prejšnjega leta (npr. za 2013 dohodki iz 2012), obenem pa se kot premoženje upoštevajo prihranki na datum obravnave vloge (torej. dd.mm.2013), ki obsegajo prihranke staršev od plač iz 2011 in celega leta 2012. S tem si dejansko KAZNOVAN za svoje skromno življenje in varčevanje oz. 2x si kaznovan za isto in celo bodočo plačo! Midva sva oba stara pod 30 let, nimava urejenega stanovanjskega problema (živiva v dislocirani enoti domače podstrehe), družinski avto je star 11 let, zaposlena sva skupno 5 let (neto plači obeh sta za nekaj!!! 100 eur nižji od povprečne!) in imava 1 otroka. Varčujeva že od nekdaj, celo od študentskih štipendij sva oba nekaj malega prihranila (kako - pač nisva zapravljala). Mesečno se trudiva porabiti minimalno, na potovanja in dopuste hodimo le izjemoma, najin otrok pa na račun najinega varčevanja ni upravičen niti do simbolične podpore v višini najcenejšega paketa plenic (na mesec) in seveda niti do popusta pri plačilu vrtca (ko/ če ga bomo dobili), ker po izračunu CSD mesečno naša družina zasluži več kot predsednik države. Vsekakor gre vse presežno bogastvo v štumf. Lepo, vse doma in v štunf, pa naj ti tisto malo še inflacija pobere. Sem lepo 8mislim, da tudi razumljivo) napisala, da imajo razumni zneski bore malo vpliva na višino dohodka na družinskega člana. Če si na meji razreda, pa si lahko sam izračunaš, koliko to doprinese in potem dvigneš denar, če ugotoviš, da to vpliva. Ko sem sama nazadnje oddajala vlogo, sem z računom ugotovila, da mi sprememba na računu ne bi prinesla spremembe v plačilnem razredu in sem si tako prihranila odhod na banko in izgubljanje vrednosti denarja na računu (itak ga ni veliko, ker gre večina za kredit).
|
|
|
|