LuLu -> RE: Vpis v šolo - izbira? (2.4.2013 10:16:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mmart Torej: 1. ali ima kdo primer, ko otrok obiskuje šolo izven kraja stalnega bivanja (mogoče celo drugo občino, ker zna to biti tudi problem) 2. mogoče kdo ve, kakšen je postopek (poleg prošnje na šolo) 3. mogoče še kakšen predlog, nasvet? Hvala vsem, ki si boste vzeli čas za tole. Ker v resnici si srčno želim, da bi lahko otrok obiskoval šolo skupaj s prijatelji in da bi si privarčevali vso kolobocijo prevažanja od enega konca na drugi samo zaradi šole. Imam jaz tak primer. Stalno v MB, živim v CE, brez prijave začasnega. Torej edini naslov je v MB stalno. In tudi sem želela seveda, da gre sine v šolo z prijatelji iz vrtca, da je to v Ce... Tako je na stvari... rešla vse z enim obiskom šole v Celju, kjer ga seveda niso imeli na seznamu, potem pa klic v šolo v MB in preko telefona se zmenla za vse. Vpisan je v Celje. Če so meni to omogočlui, brez komplikacij, potem si izbori to pravico. Uradno bi bil postopek sledeč.... jaz bi morala iti osebno v MB vpisat otroka v šolo, ki je najbližje stalnemu bivališču, potem pa prepis v Celjsko šolo. Ker pa šola v MB ni komplicirala, sva se zmenli, da se ne rabim tja osebno zglasiti in naj kar grem v ce šolo in ga vpišem. Naslednji dan sem to uredila. Predlagam, da pokličeš prvo OŠ v kraju stalnega bivanja, se probaj zmenit preko telefona... da otroka ne vpisuješ tja in potem prepisuješ, ampak, da greš direkt na želeno OŠ on narediš vpis.
|
|
|
|