ana88 -> RE: Marčevke 2013 (21.8.2013 22:08:46)
|
Uff ste spet načvekale čveke čvekaste! [sm=smiley1.gif] Najbolje, da grem kar po vrsti... GH: Jaz eno živilo uvajam približno 3 dni. Potem ponudim drugo. Včasih tudi dolgo nič novega ne ponudim. Nimamo na vrtu ali ne gremo v trgovino, pa pač skuham kar imamo doma in tisto poje. Danes je prvič jedla sadje - hruške. Joj je bilo kislo ko [sm=hudicek1.gif]. Škoda, da nisem imela fotoaparata zraven. Ampak bom jutri spet ponudila pa bom probala slikat. Drugače pa se nam je zelo ustavilo kar se tiče uvajanja. Zdaj ko ima dva zobka je bolj zanimivo žlico grizt kot pa jest in okušat. Tako da zobe skupaj tišči in ni variante da ji žlico do konca v usta porinem. Tako da poje cca 50, 60, 70g [sm=zmeden.gif] Ma, bo že. Še noben ni večno mleka pil. Kar se tiče ''igranja'' s hrano – kaj pa vem, vsak ima svoj pristop in ve, zakaj je tako prav. Sama nimam nič proti, če prstke malo pomoči v skledo ali žličko in čuti, da je toplo in kakšna je struktura (čeprav tega ponavadi ne dela, ker niti ne pride do sklede, ampak če bi, me ne bi motilo). Drugače pa jo midva navajava, da tudi ko midva jeva, je zraven pri mizi. Ponavadi jo partner drži v naročju in ona opazuje dogajanje in se s tem tudi nekako uči ''manir'' pri mizi. Seveda ji ni vedno do tega – takrat jo prevzame kdo drug, ki je že pojedel, ali pa je zraven v ležalniku. Ampak je velikokrat rada zraven zraven. Prebava: Odkar je gosto hrano ima bolj kompaktno blato in se mi tudi zdi, da se bolj matra in napenja med odvajanjem. Pa tudi, prej je kakala vsako jutro, preden smo se previli, ko se je zbudila. Zdaj pa že nekaj dni, kakšen teden šele kasneje čez dan. Pa velikokrat kaka ravno med hranjenjem in se potem previjava pred in po hranjenju. Kaka pa večkrat na dan. Nošenje otroka: Ja, je že kar težka. Ampak me niti ne moti tako zelo. Če smo doma smo veliko na tleh ali na postelji. Nosim jo za uspavanje in pa če gremo v trgovino. Se mi ne da vozička ven pa not iz avta + veliko raje je na rokah in imam jaz mir, da ni tečna, ona je pa itak zadovoljna. Če smo pa dalj časa v eni trgovini, pa da je zaspana, si jo pa v trak navežem in oddrema kako kitico v njem. Jaz si pa roke spočijem. Logistika: Mi smo v hiši. Ampak imamo voziček kar v avtu spravljen. Ga tako malo uporabljamo. Zdaj tako nismo nič na sprehode hodili, ker je bila takšna vročina. Tako da sva ga imela v avtu za vsak slučaj, če bi ga kje rabila. Drugače pa ga seveda pustim spodaj v hiši v eni sobi. So pa moji starši v bloku in tam je urejeno tako, da se vozičke pušča spodaj pri nabiralnikih. Je že od nekdaj tako. Spanje: Ojoj, kako se naša suče okoli svoje osi! Zadnjič sem jo sredi noči našla obrnjeno pravokotno na njeno posteljo. In ko se sredi noči zbudi, jo vzamem k sebi in se dojiva da nazaj zaspi. No, včeraj je revica s postelje padla. [sm=smiley13.gif] Me kar stisne ko se spomnim. Je tako zaropotalo in potem jok. [sm=smiley19.gif] Groza. Kar duša me boli ko pomislim na to. No, smo šli potem se pokazat k zdravniku in je hvala bogu vse vredu. Se ji niti ne pozna nikjer. Ampak je bil pa šok za vse nas. Elektronske varuške: Midva sva razmišljala o nakupu že med nosečnostjo, pa sva se odločila, da počakava, če jo bova sploh potrebovala. No, do zdaj je nisva pogrešala. Smo v istem nadstropju (čeprav v hiši), ven ne grem brez Lie, ker ni potrebe. Tako da mi je ne potrebujemo. Šoping: Jaz sem tudi nakupila nekaj za jesen/zimo v C&A, ravno na isti dan kot ti, Mamaja. Imajo lušne stvari! [sm=bravo.gif] Služba oz. izobrazba: Jaz sem absolventka predšolske vzgoje. Obračanje: Naša tudi ne zna nazaj na hrbet. Da pa roke stran od sebe, na levo in desno, ne naprej. In se komaj kaj opira na njih. Kot kakšen padalec. In potem se matra, ker je veliko nižje kot bi bila sicer in se trudi glavo dvignit. Jao! Jesen: Mislim, da je to moj najljubši letni čas. Barve so fenomenalne, šumenje listja pod nogami in tisti vonj, pa prijeten hlad in topla oblačila. To, da so dnevi krajši, me letos najbrž niti ne bo toliko motilo. Zdaj gremo spat že okoli 19.30, tako da tudi zdaj, ko je ob tem času še svetlo, dneva ne izkoristimo povsem. Sicer me rado zebe, ampak če te zebe, se še vedno lahko bolj oblečeš, ko ti je vroče, ti je pa vroče. [sm=smiley1.gif] In nasploh se lažje diha, če je nekoliko hladneje. Morje: Mi letos še nismo bili nikjer. Tudi lani ne, sem celo poletje prespala zaradi slabosti in neznosne vročine. Ko grem na morje, imam ponavadi po 3 dneh zadosti, ker mi je prevroče. Tako da, bomo videli. Mogoče septembra kam, mogoče pa tudi ne. Smo bili parkrat v toplicah, jutri gremo najbrž spet. In to nam zaenkrat odgovarja. Kilogrami in garderoba: Jaz sem imela pred nosečnostjo idealno težo/postavo. No, teža je šla zdaj še za kakšno kilco, dve dol. Postava pa je seveda malce spremenjena. Predvsem trebušček ni več tako napet, je pa raven. In pa seveda prsi so šle rahlo proti jugu. [sm=smiley36.gif] Ampak me ne moti. Jaz sem zadovoljna sama s sabo, partner pa tudi. Tako da oblačila pri meni ostajajo ista kot pred nosečnostjo. Fiziološka: Jaz sem ji nekaj časa izpirala nosek s to raztopino (ko je bila stara kakšen mesec, dva). Potem pa se mi je zdelo brezveze. Zdaj ji vsak dan po kopanju očistim nosek s palčkami za ušesa – ima tako malo mokrega od čofotanja, in to je to. Oblačilca: Mi smo zdaj počasi na 74. Spravimo gor sicer še večino 68, ampak je 74 bolj komot. Za jesen/zimo pa sem nakupila kar 80. Sva ji probala v trgovini 74, in ji je bilo ravno prav. Glede na to, kako hitro raste, ji bo tudi 80 kmalu prav. Govor: Naša zdaj že drugi dan govori nekaj med ''mamama'' in ''nenene'', ko je tečna in zaspana. Tako je šikana, pa tista njena dva zobka, pa majhna šobica in malo se skremži. Za pojest! [sm=smiley27.gif] Ateya vse najboljše za prvega pol leta! [sm=bravo.gif] Ursabr dobrodošla! Če želiš na seznam, dopiši še kakšne podatke (ime, težo, dolžino, PDP). Drugače pa FB skupina obstaja, mislim, da moraš pisati marcevka.marec. Mislim da tukaj nobena od nas ni v tisti skupini, tako da ti težko kaj več pomagamo. In pa soncek999, če želiš napiši še svoj PDP. Sem opazila, da ga ni na seznamu. Tako, jaz sem se malo razpisala, upam da se bo dalo to komu brat. [sm=smiley9.gif]
|
|
|
|