knorbalbo
|
Pozdravljene, rada bi slišala vaša mnenja izkušnje glede ene določene situacije... Gre za to, da je naša letos prvič v vrtcu, mešani skupini, recimo nekje med prvim in drugim starostnim obdobjem. Imamo eno vzgojiteljico, ki je že zelo izkušena (cca 3o let in več delovne dobe) in eno mlado pomočnico vzgojiteljice, ki je mislim da letos "fazanka" če me razumete. Skratka, na začetku niti ne veš ker je vse novo in nimaš pojma kaj lahko pričakuješ od vrtca, ampak zdaj pa sem začela opažat določene stvari, ki me motijo... Vzgojiteljica je prisotna največkrat samo zjutraj ko otroka pripeljem, takrat skoraj nikoli ni v igralnici, ampak leta po vrtcu in klepeta zdaj tu, zdaj tam, wc itd. Otroci medtem letajo ven iz igralnice, nenazdorovano in delajo kar se spomnejo. Vzgojiteljica je več časa na bolniški, zato je pomočnica največkrat sama brez dodatne pomoči in takrat se ji vidi kako gara, same pohvale, vse otroke spedena in grejo ,če le ni dež, vedno na sprehod. Kadar pa je situacija obrnjena, pa ne glede na vreme, dopoldne nikoli ne gredo ven (vem ker vidim kako so stvari zložene ko pridem po otroka), popoldan samo če je res lepo vreme. Zgodilo se je, da so bili otroci tudi pomankljivo oblečeni za ven (ko je bila sama) in posledično zboleli, ker je vzgojiteljica "spregledala". Večkrat se tudi zgodi, da otrok pride domov s popolnoma umazanimi oblačili, ker so ustvarjali. Pa prosim, NE me narobe razumet, nisem taka mamica, ki svojega otroka oblači za na modno pisto, samo če pa imajo v vrtcu dodatne majice, ki so s tem namenom tam, da jih oblečejo takrat ko ustvarjajo, potem se mi pa čudno zdi, da se mi "opravičuje" da je umazana (in to z barvo ki ne gre stran). Hočem rečt, da sem s pomočnico več kot zadovoljna, res kapo dol, a kaj, ko je vzgojiteljica tista ki dirigira in nam je že na prvem sestanku rekla, da so sicer eni fajn projekti v vrtcu, ampak da se jih ona ne bo lotila, ker je to preveč dela za njo. Govorilne ure so bile samo enkrat, pa še to samo za ene 6 staršev, tisti, ki so se pač "zagrebli" za termine, ostali nič. Moti me tudi to, da sploh ne vem kaj se dogaja z mojim otrokom v vrtcu, kot rečenu zjutraj jo je težko ulovit, da bi jo človek kaj vprašal, ko pa popoldne pridem, ima pa pomočnica polne roke dela in tudi nima časa kake besede povedat kako in kaj. Skratka, malo sem razočarana in zdaj me zanima kako je pri vas, ker vem, da so ponekod govorilne ure 1-krat mesečno itd.... Nasvet?
|