|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   umivanje zobkov
27.3.2013 12:17:35   
SU
Doma imam dva škratka... 5,5 letnico in 8 letnika...
Oba si "znata" umivati zobke sama-tko z narekovajem! user posted image
Seveda stojim največkrat zraven in govorim kje naj še podrgneta, kako naj podrgneta itd. itd. itd. Nikoli ne vem... ali bi še jaz malce "pobezala" in podrgnila njune zobke ali je ok umito... Kdaj ste začeli puščati svoje otročke, da si sami umijejo zobe? Mal težko je preverit ali so zobje umiti ali ne... ker popolnoma vsakič pa ne morem stati zraven (počnem kaj drugega)... in me skoz skrbi... kaj, če ni dobro podrgnjeno... Da pa bi 8-letniku jaz umivala zobe se mi pa zdi malce "čudno"...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: umivanje zobkov
27.3.2013 12:38:39   
sazi
Moja otroka sta mlajša kot tvoja in obema umivam zobe - oz. začneta sama, potem pa jaz 2popravim" tako da itak vse umijem. Sem bila ravno te dni pri zobozdravnici z obema in jo vprašala ravno to - do kdaj naj bi starši otroku umivali zobe oz, za njim "popravljali". Rekla je, da je osnova minimuma fina motorika - da nekoč se je reklo, da ko zna otrok lepo pisat pisane črke, da je že sposoben sam dobro umiti zobe. V praksi pa je rekla, da naj bi jim pomagali do nekje med 8-10. letom starosti.

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.3.2013 13:54:22   
vetrnica
Pri nas je bilo rečeno tudi nekje do 8 leta. Pomembo pa je tudi, da starši opazimo izrast stalnega kočnika (šestice) in preverjamo njegovo umivanje. Ja, preverjanje umivanja zob, bi pa naj zgledalo tako, da greš s ščetko v usta in še malo podrgneš (popraviš).

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.3.2013 14:09:13   
ribica.
Mislim, da je najbolj ključno to, kako si otrok ponaadi sam umije zobe. Če vidiš da sam vedno dobro umije, potem ne rabiš zraven stat, ampak samo vrašat ali si jih je umil. Moja skoraj 10 letnica si jih sama še vedno premalo podrgne, zato moram obvezno preverjati, pošiljati na ponovno umivanje ali v končni fazi pomagati. Že itak se ji luknje takoj naredijo in na stalnih si tega ne more privoščit, zato pač po potrebi tudi poščetkam. Imam občutek, da otroci ne dojemajo kako pomembno je da imaš zdrave zobe.Pač kr neki kar mama teži.

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.3.2013 16:25:59   
Luni
Naša je stara 6 let in pol, pa ji vedno, zjutraj in zvečer še eden od naju umije zobke (najprej sama, nato še midva). Po kosilu si jih umije sama. Pri teh je nujno potrebno paziti, kot je že ena pred mano napisala, na šestice!! Ponavadi starši sploh ne vedo, da je že stalen izrastel in je hitro kariesna. Je pa seveda potrebno paziti tudi na mlečne, ker če je gnil mlečen zobek, se bakterije lahko prenesejo tudi na stalnega.... imam malo že poklicne deformacije, pa nisem jaz iz foha, ampak mož (in je tolk "tečen" za zobe user posted image ) Nekaj časa je delal v preventivi in je videl toliko "francoskih registracij", da je res oster, kar se zob tiče....

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.3.2013 9:53:41   
SU
Ja, ribica... mami pa ati neki težita... kljub temu, da mu je enkrat malce povrtala in mu je blo "grozno"...ni učinka user posted image ... torej: popravljat in popravljat za njimi pa bo.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.