malaMravljica -> RE: pirhi (26.3.2013 17:07:39)
|
Ne, ne dobijo nic okusa po vinu. Sam jih je treba lepo kuhat, da ne pocijo, to zna bit tudi mal umetnost, ker ko ni treba se rado vse zgodi. Ja, jaz sem jih lani delala enih 5, ne vec in sem porabla 1 l vina. Lani sem imela teran, sem ga prav zato kupila in sem normalno skuhala in pol odstavla in pustila se cel dan notri. Vmes me je ze tok firbc matral, pol ko sem ven vzela jih sem videla kako so lepi.Samo, ko jih pustis pol stat se res ne smejo dotikat, ker bi se poznalo in tam ne bi bilo kristalckov pol. Dobijo cist drugacno barvo kot cebulni, tej so res mocna prava vijola barva in celi so polni kristalckov. Iscem slikco, pa ne najdem. Meni so bili lani res lepi no in zelo preprosti za naredit. Danes sem nabavila refosk in upam, da bo tudi ratalo. Si pa mislim ja, da ce bi bela jajca dala v roze ali cvicek, da bi bili pa roza. Cebulnih jaz letos ne morem, ker sem pridno metala olupke stran [sm=smiley1.gif] jutri morem pa ze ovcko malemu spect. Eno tako testo kot za rolado, pa malo moke nadomestim s skrobom in specem v modelu ovcke, pol jo se posujem z mletim cukrom. Se ze prav veselim nedelje.
|
|
|
|