ronja
|
No težava je pa v tem ali tabletke k sm jih pila in popila (takoj po spolnem odnosu) lahko škodijo Ne. Kar se zgodi v prvih 4ih tednih nosečnosti (torej 2 tedna odkar dejansko zarodek živi), nanj ne more vplivat drugače, kot vse ali nič -torej če zarodek to preživi, potem zaradi tega nima posledic (pri tebi je preživel, torej ej vse ok). Premor priporočajo, da se hormonski cikel postavi na svoje noge, da ni takoj druga veselica (nosečnost), ni ap nič strašnega, če zanosiš takoj. Kar se tiče cele zanositve, pa si to razlagam tako, da je pač mislila, da je itak prišla do konca cikla in bo dobila m. in takrat tako v principu ne more zanosit (oz- so zelo majhne šanse). Ne bi pa preveč obsojala vseh teh različnih načinov, ker ima vsak par po svoje narejeno, ker sem spoznala preveč ljudi, ki jih ne bi bilo, če bi bilo po planih (od enega ali drugega starša ali od obeh;) in meni se jih zdi škoda in zato, ker sem spoznala tudi nekaj moških, ki so rekli, da so veseli, da so se ženske odločile zanje, ker si sami še niso upali, zdaj jim je pa všeč, da imajo otroke (go figure - smo različni). To, da se nekdo za nekaj trudi, ne pomeni, da ne more drugemu kar tako ratat ali da je lahko prvi zato jezen na tistega. Kot bi bila jaz jezna na vse kadilke, ker si uničujejo krasna zdrava pljuča, meni pa moja nagajajo, čeprav ne kadim in športam itd... Pač nimamo vsi vseh predispozicij enakih. Zelo sočustvujem z vsemi, ki se morajo trudit za to, da dobijo svoje otroke (sama sicer nimam problemov z zanositvijo, vendar jih je pa meni donosit res težko), vendar to še ne daje nikomur pravice, da obsoja nekoga, ki zanosi nenačrtovano.