alternativna medicina (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

ciciban -> alternativna medicina (12.9.2005 12:46:00)

Zanima me zdravljenje razlicnih bolezni z alternativno medicino.Ste se ze kdaj zdravile na taksen nacin in na kaksen? Kaksni so rezultati? Kje ste se zdravile? Zanima me cimvec!!

lp

Anonimen -> alternativna medicina (12.9.2005 13:25:53)

edino uspešno sem se zdravla s homeopatijo in sicer sem mela ene hude prebavne motnje (zelo psihološko pogojene) zdrav se tut moj mož (kukr eno depresijo) pa mu tut pomaga.

moja mat je mela tko hud išias da so jo hotl že neki operirat al kva pa se je zdravla pr enmu " bioenergetiku" iz domžal. v glavnem je bla enkrat tm in ji je sprostu vse vozle al neki in je bla v šubu dobra prej se pa tut premikat ni mogla skori. tko da kr vrjamem v te zadeve. morm tut sama it do njega k mam displazijo kolkov in baje me lahko pozdravi. pa tut dojenčke baje k nemu ful vozjo k pridejo po porodu iz mamic vsi razštelani in jih super porihta da nimajo kasnej problemov z razvojem.

lp, lara

cmokec -> alternativna medicina (12.9.2005 19:01:37)

Jaz sem si močno alergijo (diagnoza močka kronična alergija in bronhitis) na različne stvari pozdravila s hojo po žerjavici. Če me kaj matra, obiščem tudi bioenergetika iz Tržiča in mi je vedno pomagal. Zadnja njegova pomoč je tako neizmerljivo velika, da pravim, da bo ta prihajajoči otroček po njegovi zaslugi tudi njegov otrok. Moraš pa imeti mero in kljub njegovi veliki pomoči za razne zadeve nikoli ne dajem alternativo pred uradno medicino. Pri meni služi kot dodatek ali podpora slopšni medicini.

ciciban -> alternativna medicina (12.9.2005 22:13:44)

Obema se zahvaljujem za odgovor-vesela pa bi bila tudi kaksne tel.st.(lahko tudi privat-v nabiralnik!)

lp

Anonimen -> alternativna medicina (13.9.2005 7:46:51)

ciciban za kaj pozdravit pa rabš? lohk mi pišeš na privat

BigWhale -> alternativna medicina (13.9.2005 9:33:17)

> edino uspešno sem se zdravla s homeopatijo in sicer sem
> mela ene hude prebavne motnje (zelo psihološko pogojene)

Tole v oklepaju je kljucnega pomena! Alternativna medicina lahko ozdravi vse psiholosko pogojene tezave. Samo verjeti moras v to. Placebo pac.

Problem vecine alternativnih medicin je v tem, da so zelo tezko dokazljive in ni konkretnih statisticnih podatkov, da v resnici je kak efekt od tega. Vec o homeopatiji vam bo povedal Wiki.

http://en.wikipedia.org/wiki/Homeopathy

teta beta -> alternativna medicina (13.9.2005 19:56:25)

Jaz poznam pa eno žensko, ki daje homeopatska zdravila tudi svojemu mačku in psu. Dvomim, da so njune težave psihološke .
Meni je svetovala ena "zdravila" za akne, kupila sem jih v Avstriji v lekarni in je šlo kar na bolje. Vendar pa sem jih kasneje nehala jest, ker sem zanosila. Škodilo sicer naj ne bi, ampak nikoli ne veš. Sicer pa je to bilo še v potencah, ki definitivno ne škodijo, lahko samo koristijo. Steklenička granul (pol mi je je še ostalo) je stala 5 evrov. Kaj te pa stane, če probaš...

BigWhale -> alternativna medicina (13.9.2005 21:27:47)

Tetka Betka,

Ne bos verjela, tudi psi in macki imajo lahko psiholosko pogojene probleme...

To, da pa potem neko homeopatsko zdravilo pomaga je pa bolj placebo lastnika zivali.

Sicer pa, naj nekdo poda kako povezavo do neke konkretne raziskave, ki so jo neodvisno delali in so dokazali, da homepatija dejansko pomaga.

Problem homeopatije je v tem, da ucinka ne mores 'izmeriti'. Pa tudi marsikatere druge alternatrivne metode zdravljenja se ne da izmeriti.

teta beta -> alternativna medicina (13.9.2005 21:41:14)

Pomiri se!
Sicer pa ne trdim, da pomaga, ker sem tudi sama skeptična, ampak škodi pa tudi ne. Pa tudi če bi delovalo samo kot placebo, kaj potem, važno, da se človek bolje počuti, a ne. Itak je treba vsako stvar z rezervo vzeti, pa tudi sam vidiš, kake vrste zdravstveno težavo imaš in na koga se boš obrnil.

čebelica maja -> alternativna medicina (19.9.2005 8:15:10)

Jaz pa jemljem vsa "zdravila" in dodatke k prehrani pri tovrstnem posredniku in ne v lekarni. Če rabim npr. E olje ali C vitamin ali Aloe vera gel ali....se obrnem na znanca, ki se ukvarja z dodatki k prehrani. Pa so mi do zdaj še vse stvari pomagale, je pa res, da jih ne uživam za šalo ampak ko kaj res potrebujem ali pa zgolj za preventivo.

Stran: [1]