simonas -> A pazite kaj jeste? (21.9.2005 8:29:25)
|
Jaz pa obožujem sadje in zelenjavo pa solate, tako da z vitamini ravno nimam problemov (edino kompliciram, če je vredu oprano ali ne).
Poleg mleka si privoščite še kakšno skuto ali jogurt (mislim, da je v skuti dosti več kalcija) - tudi tu nimam težav, ker to obožujem.
Meso je pač tak - včasih ja včasih ne. Ne maram pečenk in mastnega mesa, pa tega tudi ne jem. Tudi suhim salamam, bifteku, paštetam, sem se za zdaj odpovedala, si pa kdaj privoščim kak sendvič s klobaso, pa trdo kuhano jajčko (včeraj sem ravno jedla govedino s trdo kuhano jajčko v olju).
Gobe - hm, priznam da tu in tam malo grešim. Sicer sem oboževalka gob a se zdaj bolj držim nazaj, vseeno pa si tu in tam privoščim kakšno žličko ali dve gob z jajčko, pečenega jurčka ali kakšno gobico v rižoti. Seveda pa pazim na to, da so gobe dobro oprane in da so prave. Upam, da mi ne bo zameril. Mislim, da mu v takih manjših količinah ne morejo škodit.
Sicer pa pomislimo na to, koliko so naši starši vedeli o škodljivosti hrane. Za mojo mamo je vse to novo. Ona je jedla vse kar ji je dišalo - neoprane jabolke z domačega drevesa, sladoled na kepice, gobe, paštete, salame... pa mi prav nič ne manjka... Sem bila prava mala debeluška.
Edino česar se bojim je toxa, drugače pa mislim, da ne bi smelo biti nič narobe.
|
|
|
|