kenguru, štorklja, sling, nahrbtnik... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

tina104 -> kenguru, štorklja, sling, nahrbtnik... (12.9.2005 11:55:04)

Kako je s temi in podobnimi pripomočki? Kdaj se kateri izmed njih lahko uporablja, kaj je priporočljivo, kaj ne...? Kakšne so vaše izkušnje s temi pripomočki?

Naš mali je star 3 tedne in je zelo nerad v vozičku, bi pa rad bil skoz na rokah, pa še to v gibanju in zato razmišljam o nakupu nečesa takega, da ga ne bi skoz imela na rokah.

Hvala za odgovor.

LUNA7 -> kenguru, štorklja, sling, nahrbtnik... (12.9.2005 12:18:17)

Čao.
Kenguru je ful fajn rešitev, moja se rada nosi in tudi hitro zaspi v njem. Nahrbtnik tudi že imamo, ampak pride v poštev šele kasneje, ko že čisto sami sedijo (okrog enega leta).

Naja31 -> kenguru, štorklja, sling, nahrbtnik... (12.9.2005 13:29:56)

Kenguru ni primeren za tako majhne dojenčke. Meni je pediatrinja rekla,da ga sploh odsvetujejo, ce pa ze, pa potem ko dojencek lahko sam sedi. Je rekla, da je bolje,da pocakamo se par mesecev in ga damo v nahrbtnik.Ce das tako mickanega v kenguru, se mu hrbtenica poseda, kar nikakor ni zdravo. Sploh pa ne doklerr sam ne drzi glave, tudi ce ima poseben nastavek za glavo.
Je ze bolsa storklja (ali sling),. v njej je dojencek v velik bolj zdravem polozaju.
Meni je zal da nisem na zacetku kupila storklje.Bom pa za naslednjega dojenčka. Zdaj cakamo, da bo mali dovolj velik za nahrbtnik.

Aleksandrin -> kenguru, štorklja, sling, nahrbtnik... (12.9.2005 18:55:53)

Kako se nosi sling?

http://www.nandu.hu/English/Practical/babycarrier.htm
Uporaba:
od 1. tedna do ...
LP

pravljica -> kenguru, štorklja, sling, nahrbtnik... (12.9.2005 20:46:53)

jaz imam kengurujčka (sem pa res poiskala najboljšega za tako majnhega dojenčka...tomi zanzibar...zelo kompakten in z dobro oporo za glavico...ni otroček nič pomečkan in poležan v njem)...problem je bil v tem, ker je blo treba (in še je) kdaj za ta starejšo v šolo, pa v glasbeno, pa na hitro v najbližjo trgovino, ipd, tu z vozičkom ni šlo, roke sem pa tudi rabla za kaj nest pa napisat, podpisat...te recimo pol ure na teden mu pa tudi ne bo škodilo po moje...če pomislim, ga tudi drugače večkrat dvignemo v tak pokončen položaj...z eno roko okoli ta zadnje z drugo pa primeš glavico? položaj je enak, s tem da je pri kengorujčku še bolj stisnjen k tebi

Anhelo2 -> kenguru, štorklja, sling, nahrbtnik... (12.9.2005 22:01:16)

Jaz sem tudi mnenja, da je kengurujček zelo vredo zadeva že za tako malega otročka.
Je noter zelo fiksno in nič ne opleta.
Jaz sem danes s skoraj 2 mesečnikom odšla na Pohorje. Frajer je takoj sladko zaspal. Če mu bi bilo neudobno že ne bi zaspal, ampak bi vreščal.

Zelo priporočam!

LP

Stran: [1]