Nova_nosečka -> Motnja v gibanju - pomoč (16.3.2013 23:02:37)
|
Vem, da se ne obračam v pravo temo, ker moja punčka ni nedonošena, rojena je 10. dni prezgodaj, ampak imaste tukaj nekaj izkušenj iz razvojne ambulante. Torej, hčerka je stara 3,5 meseca in že hodiva k nevrofizioterapevtki zasebno, prav tako sva napotene na razvojno. Ne veva še ali napaka izhaja iz centralenag živčevja ali je kje drugje. Problem je v tem, da ima desno stran premehko oz verjetno normalno, medtem ko je leva trda, zategnjena. Glavico ves čas nagiba v desno (tortikolis ni), čeprav je v 14 dneh stanje res res boljše. Sedah gleda zelo v center in tudi drugo stran. Glavico še ima poležano. leva roka je v ramenskem obroču zategnjena in rama dvignjena, ramenska kost pa malo premaknjena in zato rokica ne sledi isto kot desna. Kravice ne pase ful rada, ker ji rokica pobegne in tudi zvija jo malo v desno - to seveda korigiramo. Gre za povečan mišični tonus na levi strani. Rokic tudi nerada stegne do konca oz jih samo spontano, med vajo ne želi. Drugače druge mejnike dosega, ki so potrebni v 3. mesecu. je mirna, nezahtevna, rada se smeji, igra, z obema rokicama prijema, nosi k ustom, vendar z levo manj aktivno. ker imam že zdravo hčerko me daje po domače povedano panika kaj se dogaja sedaj. Tiste, ki imate otroke z povečanim mišičnim tonusom..kako dolgo traja do izboljšanja? A so v razvojni samodejno napotili na UZ glave? Jaz se resnično trudim vsak dan minimanlno 3krat delava vaje in se je že po 14 dneh pokazal napredek, ampak nimam nič odgovorov. Nobenega ne poznam , ki bi se srečal s podobnim. Če ima katera kakšno izkušnjo, lepo prosim za pomoč.
|
|
|
|