Anonimen
|
Živijo! Tukajle sem slučajno pristala, ker sem iskala nekaj drugega, imam pa izkušnje z enim od tvojih favoritov in mogoče lahko pomagam, ker vidim, da imava približno enake potrebe. Imam Mutsy IGO, prvo generacijo z napihljivimi zadnjimi in kompaktnimi sprednjimi kolesi (mislim, da so potem spremenili velikost koles). Uporabljala pri dveh otrocih in to res ogromno, dokler nista hodila, stara malo več kot 2 leti. Voziček je videti majhen, prijateljice so zaskrbljene spraševale, če ne bo otrok prerasel športnega sedeža ... no, nobeden ga ni, pa imam kar velika otroka. Sem pa prišla skozi polovičke starih vrat, kar npr. z Joolzom ni šlo. Pa nikoli nam ni bilo treba kupit marele. :) Uporabljala sem ga za vse terene, še celo po gozdu smo ga vlekli, uničili ležaje sprednjih koles sicer (kupili nove, boljše, menjali), ampak je šlo. Košara je zadosti velika, kar dolgo sem jo uporabljala, pri enem otroku celo več kot 6 mesecev, fino je bilo, ker se je dalo blago privzdigniti na drugem koncu in je bila zračna in poleti senčna hkrati. Športni del se je obnesel za spanje in za sedenje, hrbet je zelo kompakten, se položi, naslonjalo za noge pa stegne, tako da otrok lepo leži, strehica se raztegne, da je otrok čisto pokrit. Voziček se zloži na minimalca, če odstraniš še kolesa (to je čisto preprosto), tako sem ga peljala zataknjenega pokonci za voznikov sedež, košaro sem dala pa na sedež. Pa tudi sicer se mi zdi, da bi moral iti v skoraj vsak prtljažnik. Po stopnicah sem ga z lahkoto spravila gor in dol (po zadnjih kolesih), če niso bile ravno zelo kratke (ozke), in to z otrokom noter. Tudi za v blok ga nisem zlagala, sem ga samo potegnila po stopnicah gor. Skratka, super voziček je bil. Kaj mi ni bilo všeč: 1. Zanič ležaji prednjih koles - ok, verjetno bi morala zakleniti kolesa, preden smo šli čez korenine, ampak vseeno. 2. Sem potrebovala kar nekaj časa, da sem se navadila na minimalističen način zlaganja in snemanja sedežev. 3. Imajo sicer pručko za starejšega otroka, ampak jo težko uporabljaš v kombinaciji s košaro, pa tudi sicer težko voziš voziček, če imaš priklopljeno pručko. 4. Po dveh letih in pol se je začela luščiti obloga na ročaju in spodnji del paščkov za zapenjanje se je začel snemati (z malo improvizacije fiksirala). 5. Sčasoma nastavljanje športnega sedeža in naslonjalca za noge ne gre več tako gladko, malo "pocuka", kar je bilo sitno, če sem hotela npr. spustiti sedež, ko je otrok zaspal. Sicer pa bi ti jaz raje svetovala napihljiva kolesa, čeprav jih je treba kdaj napolniti. Pri mojem modelu je namreč oboje, zadnja so napihljiva, sprednja pa kompaktna, ampak v tisto gumo se tudi zabodejo razni kamenčki in podobno, tako da so sprednja kolesa danes v mnogo slabšem stanju, kot zadnja. Pa če boste šli kaj po pesku, makadamu ... je po mojem kar razlika. Glede novejših modelov žal ne vem, kakšni so. Upam, da se oglasi še kakšen uporabnik ali uporabnica, pa veliko veselja z vozičkanjem!
|