ultrazvok (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

lillith82 -> ultrazvok (14.3.2013 13:01:06)

Pozdravljene [sm=smiley1.gif]

Imam eno vprašanje, ker sem malo zmedena.. Skoraj leto in pol delava na [sm=duda.gif] in ker do sedaj še ni uspelo, sem imela danes prvi pregled v Leonišču. 2 dni nazaj sem imela zadnji dan menstruacije in zaradi tega mi niso naredili ultrazvoka. Ker sem popolnoma frišna pri teh preiskavah (tudi na splošno nimam nekih problemov z zdravjem in so mi zdravstvene ustanove tuje), niti ne vem zakaj mi ga ni naredil. Je to odvisno od dneva ciklusa? Sedaj so me naročili za ultrazvok čez 3 tedne, kar pomeni da bom tik pred menstruacijo. Po moji logiki bi verjetno to morali narediti med ovulacijo ali kako? Ne razumem zakaj bi ga delali cca 2 dni pred naslednjo menstruacijo. Je možno da se je doktor zmotil v datumu? Vem da delam paniko po nepotrebnem in ne me narobe razumet, ampak bila bi hvaležna če se katera na to spozna, če bi mi lahko odgovorila.

Lp

lastovica -> RE: ultrazvok (14.3.2013 13:41:02)

Tudi jaz sem bila pred leti že v Leonišču in takrat mi je G rekla, da bi bilo tudi dobro, če bi prišla tik pred M. Na ta način namreč vidi, kako debela je maternična sluznica. Če je pretanka, pač težko pride do vgnezditve. Če se motim, me prosim popravite. Jaz sem tudi naslednji mesec naročena na pregled, vendar prav tako tik po M. Lahko bi bila 2 dni pred M, vendar zaradi predmenstrualnega izcedka nisem želela. Bomo videli, kaj bo rekel G. [sm=smiley1.gif]

lillith82 -> RE: ultrazvok (14.3.2013 13:45:04)

Ja to bi bila pa tudi logična varijanta. Nisem pomislila na to, da jih mogoče zanima sluznica. Ah meni itak ni nič jasno kaj me še čaka [sm=smiley36.gif]
Hvala ti [sm=smiley1.gif]

NajaaM -> RE: ultrazvok (20.4.2013 18:26:09)

tudi jaz sem bila 2 dni pred M, tako da že nakaj mora biti na tem ;)

NajaaM -> RE: ultrazvok (20.4.2013 18:30:07)

lillith82
Jaz sem pred tem UZ jem o katerem ti sedaj govoriš dala skozi že HSG, Klomifen, pa pregled krvi za hormone ter moj je šel na spermiogram. Kaj več od tega ni. Če ti odkrijejo pregrado, potem greš verjetno na Laparoskopijo ali histeroskopijo...pri vsaki je drugače...ne sekiraj se v naprej, ker to ni nič dobrega...[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
Držim pesti, da bo vse OK [sm=bravo.gif]

Stran: [1]