Kako si zagotoviti EA v LJ? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pety78 -> Kako si zagotoviti EA v LJ? (12.9.2005 10:13:47)

Punce, prosim pomagajte mi.
Prejšnji teden sem šla v porodnišnico, da sem se pogovorila z anestezistom o možnostih za EA. Dobila sem en list papirja, kjer je gor podroben opis, podpišem ga pa naj, ko grem rodit. Stvar je pa v tem, da mi je anestezist jasno povedal, kakšne so možnosti, da dobim EA – če rodim od ponedeljka do petka in čez dan, potem je, drugače pa zelo švoh.
Sedaj me pa zanima sledeče..... Ni mi jasno, saj sem nekje na forumu zasledila, da se prav dogovorite s »svojim« anestezistom....???? Ena je zadnjič omenila, da bi bilo fajn, če bi šla roditi v nedeljo, ker je njej anestezist dežuren...???
Pa še ena kolegica mi je omenila, da se je menda možno dogovoriti, če jim plačaš.
A bi mogoče morala anestezistu na razgovoru ponudit denar, da bi pokazal večje zanimanje?

Dajte mi prosim pojasnit, kako si naj EA zagotovim z večjo možnostjo, kot jo imam sedaj?

Hvala!

MarijaPo -> Kako si zagotoviti EA v LJ? (12.9.2005 10:18:02)

Kolikor jaz vem, si ne mores zagotovit anastezista (razen ce katerega osebno poznas). Ali si razmisljala o postojni?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.9.2005 10:26:34)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

puncica -> Kako si zagotoviti EA v LJ? (12.9.2005 10:50:34)

Po moje si jo lahko zagotoviš le tako, da greš v Postojno al pa kam drugam, kjer to delajo 24 ur na dan, v Ljubljani pač tega še ni

katjandraž -> Kako si zagotoviti EA v LJ? (12.9.2005 11:44:00)

Meni pred 3 leti v Ljubljani ni uspelo , tako da grem zdaj v Postojno. Najslabše je, če do zadnjega upaš, da boš dobila EA, potem pa se izjalovi. Verjemi, govorim iz lastnih izkušenj.

Mogoče bodo pa do marca tudi v Ljubljani plačniško varianto uvedli in mi ne bo treba iti v Postojno?! Kdaj imaš pa ti PDP pety78? Predvidevam, da kar nekaj pred mano.
LP

kati1 -> Kako si zagotoviti EA v LJ? (12.9.2005 11:57:45)

jaz sem se tud menila za LJ ... in lepo ti povedo, da nikakor ni možnosti, da bi 100% dobila EA in ne vem kje si to slišala ... v LJ jih enostavno ni dovolj na razpolago ... po mojem ga moraš resnično osebno poznati - pa še to ni ziher (lahk da jih bo tisti dan ful velik rabilo anasteziologa) ... če pa želiš plačati pa pejt v Postojno

vsekakor pa, če si tako močno želiš EA - ne hodi v LJ, ker se mi zdi, da v času popadkov res ne smeš bit razočarana zaradi tega oz. ne pričakuj, da dobiš EA

pety78 -> Kako si zagotoviti EA v LJ? (12.9.2005 12:13:57)

Katjandraž, jaz imam PDP 29.9.. A potem nobena ne ve kaj o tem, da se da komu v LJ tudi plačati??
Pa da se z enim anestezistom osebno dogovoriš? Saj se ne gre za 100%, ampak vsaj malo več možnosti, kot jo imam sedaj.
Zasledila sem pač, da se da, pa ne vem, kako....

LP, Petra

Anonimen -> Kako si zagotoviti EA v LJ? (12.9.2005 12:42:37)

pety78, meni to diši na modro kuverto. Res ne vem, če se da uradno plačat.

kati1 -> Kako si zagotoviti EA v LJ? (12.9.2005 12:47:54)

v vsakem primeru je to "modra kuverta"

kati1 -> Kako si zagotoviti EA v LJ? (12.9.2005 12:49:08)

glede na to, da pa pri porodu ni samo anastezilog, ampak še polno drugih ljudi (babice, sestre, zdravnik) ... pa kar mal dvomim, da si kateri upa ... se take stvari še prehitro razvejo

Nannn -> Kako si zagotoviti EA v LJ? (12.9.2005 12:50:53)

Jest vem da ni ziher za Ljubljano...grem pa tudi jest v Postojno in sem 100% da jo tam dobis...

pety78 -> Kako si zagotoviti EA v LJ? (12.9.2005 16:53:25)

Saj tudi meni to diši na modro kuverto in nisem zagovornik tega. Ampak mi je prišlo na uho....
Saj ne, da bi jaz koga hotela podkupit....
Če ne bo, pač ne bo, ampak vseeno se nekatere prav zmenijo s "svojimi" anestezisti.

LP, Petra

kati1 -> Kako si zagotoviti EA v LJ? (12.9.2005 17:43:10)

po mojem je fora v tem ... jaz sem bila tud na sestanku za EA in je prišla anast. dr. T in rekla, ko bom prišla v porodnišnico rodit, naj rečem, da sem se zmenila z njo in jo bodo poklicali (če nje ne bo pa koga drugega) ... zato verjento eni govorijo, da se meniš s "svojim" anast.

Anonimen -> Kako si zagotoviti EA v LJ? (12.9.2005 18:12:57)

Saj to je tisto žalostno, da če nimaš dobrih ViP, rabiš modro kuverto. V PO so to storitev pač na cenik dali (pol nisi v dvomih, koliko bi dal ).

A ve katera slučajno - če imaš za rodit varianto dveh porodnišnic, se moraš it prej v vsako od teh dogovorit za (eventuelno) EA?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.9.2005 21:16:34)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Pikica76 -> Kako si zagotoviti EA v LJ? (12.9.2005 22:14:07)

Za Pety78 : Mene zanima kam se greš pogovorit v LJ za EA? A moraš prej kaj poklicat. Prosim napiši mi kaj si ti naredila. Jaz bi se rada samo zmenila v tem primeru da če ne bom mogla zdržat nej mi jo dajo drgač bom pa probala brez. Ampak hočem imet rezervo.   

Stran: [1]