Uležano meso (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


uškinamama -> Uležano meso (11.3.2013 18:30:41)

a katera to prakticira doma? In se drži 20 dni pacanja? Berem po spletu, da puščajo tudi do 30 dni meso v olju, damo bi rada izkušnje in napotke iz prve roke




Felicita -> RE: Uležano meso (11.3.2013 18:46:25)

Ja, jest. 18 dni se mi zdi da sem najdlje zdržala (pa ne ker bi blo z mesom kej narobe, sam čakat se mi ni več dalo). Se splača *mnjam*
Sicer pa tudi nekateri mesarji to izvajajo 'za prjatle' - tam nekje 3 tedne ga v povprečju starajo, na suhem in nekje +2... tako da se meso suši, ne razpada. Meni je to... neki najboljšega kar si lahko zamisliš.

sicer pa lahko tudi kupiš - mislm da ma AVE starano meso (najmanj 21 dni), ampak se ne more primerjat z 'real deal'.




uškinamama -> RE: Uležano meso (11.3.2013 19:07:06)

Ne bi kupovala. Imam že meso, samo ne vem koliko časa čakat. Ti si dala v olje in vakum ali samo v olje?




Felicita -> RE: Uležano meso (11.3.2013 19:08:16)

olje (ampak čist prekrito, tok da nič ven ne gleda), začimbe pa v tupperware.




uškinamama -> RE: Uležano meso (11.3.2013 19:11:08)

tako, mam tudi jaz. Solila nisem, samo oljčno olje, česen, rožmarin, poper v zrnju? Še kaj?




Stran: [1]