ac -> RE: zobni aparat- kako so otroci sprejeli? (10.3.2013 14:49:07)
|
Moja hči ga je dobila pri petih letih, ko je šla v šolo. Nositi ga je morala non-stop. Ker se ga sname med jedjo, me je precej skrbelo, da ga bo kje izgubila, ampak ga je lepo pospravljala v škatlico, ki jo je imela ves čas okrog vratu. Je bila tudi edina v razredu z aparatom, ampak se ji ni nihče posmehoval, vse je zanimalo, kaj ima in jim je pokazala in vse sošolke so potem starše prosile, če imajo tudi one lahko tak aparat - je bil roza s srčki [sm=smiley36.gif] Tako, da očitno pri teh letih čisto lepo sprejmejo zadevo. Edino vsak odrasel se je čudil, kako to, da ima aparat že tako zgodaj, pa sem ene 1000x že razlagala, da je aparat za čeljust in ne za zobe. Se ji je pa ugriz že precej popravil, tako da ga ima sedaj (po dobrem letu in pol) samo še ponoči. Na srečo, ker na koncu se ga je zgleda že malo naveličala in velikokrat pozabila nanj in ga imela kar v torbi. Se je pa njej ene trikrat že zlomil. Pač smo ga nesli nazaj k ortodontinji v popravilo. Ne vem pa, kako dolgo ga bo morala nosit. Konec meseca gre dat novi odtis in dobi novega, večjega. Ima pa zgleda veliko otrok to 'nepravilnost', saj je letos v njenem razredu že ene pet otrok z aparatom.
|
|
|
|