m_o_i -> RE: zakaj moj otrok zavrača hrano?????? (7.3.2013 16:27:31)
|
ze tvoj post je ena sama zivcnost; ce si pol taka tudi pri obrokih, je logicna posledica otrokovo zavracanje... tudi moj se ne triletnik vcasih (no, zadnje case kar naprej) za kosilo je samo rdeco peso/zeljno solato/solato pac. meso in priloge se pogleda ne. pri nas je obrok pac hrana; nobeno gledalisce z "odpri ustka, da bo letalo noter zapeljalo"ali kakrsnkoli "moras"-hrana je na mizi, po dolocenem casu se odstrani. in, verjemi mi, da otrok ni lacen. pa se tole: ker je bil rojen kot zahirancek, so me napsihirali s hranjenjem OBVEZNO na tri ure/OBVEZNO toliko in toliko mililitrov mleka. ja, to sem se sla prvih sest mesecev in se obremenjevala, ker je spil samo 100 ml namesto nekih nekje predpisanih 150. za koga!? me je se prav cas pamet srecala! na tri ure je dobival steklenicko, mililitre sem pa pri miru pustila oz. sem jih pisala v zvezek, kot jih je spil (jep, pisat sem mogla koliko je spil in kdaj, da je lahko potem neke teorije zganjala na sistematskem pregledu). da ne dolgovezim: ce je otrok (sploh petletnik) pri polni mizi lacen, pac naj bo. in verjemi, da ne bo! ti pa pri sebi razcisti, zakaj bi otrok MORAL pojesti tisto in toliko, kot si si TI zamislila[sm=smiley1.gif] jogurt je samo enkrat poskusil pri enem letu in ga ne je, sadja tudi ne (a-a niti banane!). skutke v tauzntmilijon okusih ga ne zanimajo. je pa za popoldansko malico surovo papriko npr. sladoleda ne je-in bi ga nekak MORAL po vseh napisanih clankih [sm=smiley36.gif]. se vedno je bolj drobckan (nima niti 14 kg), je pa zdrav in se cist ok pocuti
|
|
|
|