petea -> RE: Dobila odločbo csd - imam vprašanje (9.3.2013 11:20:55)
|
IZVIRNO SPOROČILO: jure2610 No da povem še svojo izkušnjo. Lani decembra, konkretno 29. 12. 2011, sem podal novo vlogo za vrtec in otroški dodatek. Stara odločba nam je veljala do 31. 1 .2012. Odločbo za vrtec smo dobili za otroški dodatek pa ne. Ker so povsod govorili, da imajo težave z novim programom ... smo na zadevo malce pozabili in se sprijaznili, da do otroškega dodatka nismo opravičeni. Skoraj po enem letu so nas klicali, da nam za leto 2010/2011 ne morajo izplačat nekaj premij otroškega dodatka, ker ni pravilen TRR - žena vmes zamenjala banko. Je javila spremembo vendar niso zabeležili :) Na podlagi tega klica smo tudi vprašali, kako je z odločbo za leto 2011/12. Gospa je preverila in nam sporočila, da smo 3 dni prehitro podali vlogo - morali bi jo 1. 1. 2012, mi smo jo 29. 12. 2012 zaradi vrtca :) Ves besen, sem se na izdano odločbo - izdano po skoraj enem letu pritožil, da me niso prej obvestili, da je bila vloga zavrnjena. Najbolj pa me je zmotil razlog zavrnitve, da smo 3 dni prehitro podali vlogo :) Sodelavka je vlogo prav tako podala decembra, čeprav ji je stara odločba veljala do konc marca 2012 in so ji vlogo za otroški dodatek upoštevali. Podala vlogo 3 mesece prej :) V glavnem pritožbo sem dobil rešeno v mojo korist, kjer je bila njihova napaka, da niso izdali odločbe oziroma so jo po skoraj enem letu! Pri oddaji vloge je treba upoštevat, da se le ta lahko poda 30 dni pred iztekom obstoječe. Res pa je, da vsaka "strokovna" delavka dela po svoje. Vloge se morajo oddati v mesecu pred iztekom prejšnje odločbe; torej če odločba velja do marca 2013, je potrebno novo vlogo dati februarja 2013. Nikjer ni določen 30-dnevni pred iztekom odločbe. Mimogrede, glede na tvoje pisanje ste vi dali vlogo 33 dni prehitro. Vam so ugodili pritožbo, ker ste se sklicevali na molk oz. nedelovanje organa, za kar je nekje v zakonodaji zapisano (navajam ''prosto po Prešernu), da če organ molči, se smatra, da se vlogi ugodi. Na žalost pa vlagatelji še nismo ugotovili, na kakšni osnovi si posamezni CSD različno interpretirajo isto zakonodajo, sploh, ker delajo po istih navodilih, tako da do takšnih situacij (različno odločanje pri istih vlogah) ne bi smelo prihajati.
|
|
|
|