ronja -> RE: 4-letnik z bujno domisljijo... (5.3.2013 12:36:49)
|
torej, moj 4-letnik je en tak sanjavi in nezen otrok Hehe, a ni to en divjak, ki bratu ustnico prebija?[sm=jezicek.gif] Pa bo baje ratal ful nasilnik, če ga ne ustaviš;). sam namrec ve, da je to nekaj neresnicnega, vendar pac govori o tem, kot da dejansko obstaja. In? To delajo tudi odrasli;). Pri nas sta podobni, samo karkterja zamenjana in mi smo rešili tako, da škratki obstajajo za tiste, ki verjamejo vanje, bog obstaja za tiste, ki verjamejo vanj, vile obstajajo za tiste, ki verjamejo vanje... in smo vsi zadovoljni. Tamala dnevno videva škratke, se z njimi včasih pogovarja, včasih ji nagajajo in skrijejo zobno ščetko ali kaj podobnega[sm=smiley36.gif]. Naj ima svoj mali svet[sm=smiley1.gif]. Tavelika včasih sicer pripomni, da škratov v resnici ni, ampak zdaj smo že uredili, da pač za tamalo so in to je to. Kot je rekla Ankica, namišljeni prijatelji dobijo, kar želijo in jih kregamo, če delajo štalo.[sm=smiley36.gif] Kar se tiče tega, da se v vrtcu umakne. Včasih smo odrasli prav tumasti! Vsi otroci se MORAJO skup igrat. če pa nas daš v novo službo, pa je vsem jasno, da je to težko, pa da se ti še med znanimi ljudmi včasih enostavno ne da in se umakneš, da včasih moraš kaj razmislit v miru in ne greš na kosilo z ostalimi in te noben zato grdo ne gleda... Otroci pa tega ne smejo, ker oni morajo bit družabni in nikoli ne smejo rabit nekaj časa zase. Po moje to ni res. Tamala je tak tip, da rabi enostavno nekaj časa zase. Tudi če je vse tipitopi, uživa, da lahko sama gleda knjigice, ali sama riše in odplava v svoj svet. Ni šans, da bi ji to jemala. Če bi se umikala iz družbe zato, ker bi bila nesrečna v družbi, seveda, če pa je zadovoljna, da je sama, potem ni osamljena, ampak je pač rada kdaj sama. Ko smo dobili malega, je bilo tamali ful fino, da je imela malo večkrat mir pred taveliko (ki je res ultra družabno bitje[sm=jezicek.gif]). Tako da če on odplava v domišljijo kot beg pred realnostjo, je to alarm, če pa odplava v domišljijo zato, ker mu je TUDI tam fajn, pa pusti svojemu slavčku peti[sm=smiley1.gif]... Pri moji tamali so vse njene vzg. ugotovile isto kot jaz (neodvisno) - da je njej tako fajn in ona enostavno čisto res rabi ta čas zase, je nesrečna, če ga nima. Pa ni nedružabna, samo včasih pa rada sanja po svoje. POznam še koga takega;).
|
|
|
|