Polnjenji lignji (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Stanislava_ -> Polnjenji lignji (3.3.2013 22:06:47)

S čim jih polnite in kako zaprete, da fila ne pade ven?




josephine27 -> RE: Polnjenji lignji (4.3.2013 15:59:55)

Mi damo noter cca polovico sirčka ( zdenka al kaj podobnega) pa eno rezino šunke. Za polnjenje vedno izberem večje lignje pa pazim, da so celi. Zaprem pa kar z zobotrebcem.




Stanislava_ -> RE: Polnjenji lignji (4.3.2013 21:35:54)

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

Mi damo noter cca polovico sirčka ( zdenka al kaj podobnega) pa eno rezino šunke.


A ni običajno pršut?




Hope2 -> RE: Polnjenji lignji (7.3.2013 5:31:41)

Polnimo samo na ta način:
prepražim malo čebule, veliko česna, dodam repke kozic (ne vložene), solim, popram, na koncu še svež nasekljan petršilj in malo drobtin. S tem nafilam, zaprem z zobotrebcem.

Sem pa čist pozabila na tole jed, moram čez vikend spečt[sm=smiley1.gif]




caramel -> RE: Polnjenji lignji (7.3.2013 8:54:40)

Mi nasekljamo lovke, česen in peteršilj (včasih dodamo malo drobno naribanega sira), dodamo malo olivnega olja in po potrebi žličko, dve drobtin - toliko da masa stoji skupaj, ko jo stisneš med prsti. Zapiramo jih ne, ker ob stiku z vročino itak "skočijo skupaj", poleg tega pa pobegla fila skupaj z malo belega vinčka naredi super omakico. Na hitro jih popečemo v ponvi in dodamo malo vina. Premešamo (da nastane homogena omaka) in posteržemo.




josephine27 -> RE: Polnjenji lignji (7.3.2013 17:07:41)


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

Mi damo noter cca polovico sirčka ( zdenka al kaj podobnega) pa eno rezino šunke.


A ni običajno pršut?


Ne vem kaj je običajno. Mi damo prav šunko. Pršuta nam je škoda[sm=smiley36.gif]




Stran: [1]