ronja -> RE: Visoka zakonska postelja (1.3.2013 21:07:44)
|
Rešitev se mi zdi super, sva že razmišljala, samo zaenkrat ne pride v poštev, ker še mali pri nama spi[sm=smiley36.gif], kasneje pa upam, da ne bo več potrebna;). Točno tako posteljo ima nečak in so starši zadovoljni (mali se pa tudi nič ne pritožuje, samo mulci se itak ne;). Vendar se pa občutno bolj maje kot recimo pograd od tamalihdveh, ki ga je naredil mizar (stal je pa 140€, tako da ni bil nič dražji... narejen v sloveniji, celo pripeljali so ga zastonj!) Škripajo pa vse lesene tovarniške postelje, se mi zdi... Razmisli, če ne bi dala kakemu mizarju vsaj za predračun naredit... Koliko od stropa, da se še dobro počutiš - to je po moje precej odvisno od vaju, nekateri imajo klavstrofobijo in se jim že 1meter zdi zelo malo, drugi pa komot spijo v kajutah na ladji, pa se počutijo čisto ok. Jaz bi rekla, da toliko, da se lahko oba udobno usedeta na postelji, če bosta recimo kaj brala ali se preoblačila oz. slačila, da ne butneš ravno takoj v strop - to je malo odvisno od vajinih proporcev (manjši ljudje imajo recimo na splošno krajše ude, ne pa samega trupa, tako da sedna razdalja je lahko še vedno velika, tudi če nisi zelo velik)... Punci imata pograd in je tavelika pod stropom, jogi je od stropa oddaljen 99 cm, sem zmerila zate[sm=smiley1.gif]. Pa se dostikrat k njej uležem, ker se hoče še stisnit pred spanjem in ni noben problem, razen dolžine (pograd je dimenzij za jogi 70x140 in to je seveda premalo zame:D). Ampak kar se višine do stropa tiče, pa ni problem, se komot tudi usedem tam in ji pravljico preberem ali karkoli. Jaz sem recimo tudi tvoje višine, samo mam za to višino daljše ude (no, tudi sicer, zato mam pa probleme majco z dovolj dolgimi rokavi dobit:D), zato sem sedečki nižja in se mi zdi meter čez glavo dosti:). Pa malo je odvisno od tega, kaj vse mislita tam gor počet[sm=smiley2.gif]. V tem primeru je mogoče fajn prej zmerit, recimo če ležiš na tleh in daš noge v zrak, kako dolgo je pa to - tu se recimo jaz zataknem (sem probala prej pri tamali) in to bi bilo malo štorasto... Mislim, saj če maš večjo posteljo, ni tak problem, ker lahko greš okoli, pa itak maš lahko skrčene noge, samo mogoče bi rajši dala potem še 10 cm nižje posteljo, da nimaš teh problemov;).
|
|
|
|