Hope2 -> RE: nepravilno parkiranje- kazen (27.2.2013 9:34:05)
|
Še nikoli parkirala na mestu za invalide in se striktno držim tega. Ne maram parkirat daleč vstran od vhoda, zato raje čakam na prosto mesto kje blizu, magari 15 minut[sm=smiley36.gif] ali se pa vozakam naokoli in iščem plac. Ma men se ponavadi nikoli tako fejst ne mudi, ker itak vedno ful prej grem. Na pločniku tudi ne parkiram, priznam da niti ne pomislim tolk na invalide, mi pa misli uidejo na vozičkarce, ali pa na otroke z bicikli, ki ti z lahkoto popraskajo avto. Ampak me je vseeno bolj strah kazni in to je glavna poanta zakaj ne parkiram na pločniku... spet se mi nikoli glih tolk ne mudi[sm=jezicek.gif]. Sem pa 1x parkirala na pločniku, ki se to sploh ne bi smel imenovat. Bil je 40cm širok, poraščen z grmovjem, tak da pešec tam ne more hodit, plus tega ni bil asfaltiran, ampak poln luž. Avti so bili parkirani en za drugim in še jaz veselo stisnem mojga konjička not, pol pa kazen- moja prva kazen in do zdaj v teh 10 letih edina (trkam). Takrat je bilo 5000 sit. Znak sem itak spregledala. V mestu sem najraje parkirala v parkirni hiši ali kje na parkiriščih trgovin in šla potem peš ali s trolo. Je pa zanimivo, da tu pri nas so kazni za parkiranje na invalidskem mestu precej milejše od slovenije. Pa ga vseeno ni junaka, ki bi parkiral na tem mestu. Pa so ogromni šoping centri, z nabito polnimi parkirišči, ko dejansko čakaš na plac po več minut pa vse do 30 minut. Tak da to je samo miselnost človeka in nobena kazen ne bo takega človeka prepričala, da ne bi parkiral. po drugi strani pa imamo velike kazni za hitrost ... tu pa je čisto druga pesem, tu pa je kazni in neupoštevanje hitrosti ogromno. So zdaj celo uvedli nagrade za tiste, ki v enem letu ne pridelajo nobene kazni. Pa jih ne premakneš ne s kaznijo, ne z nagrado.
|
|
|
|