Jasna1985 -> Bolniška zaradi nosečniške sladkorne (25.2.2013 15:23:44)
|
Pozdravljene nosečke. Prosila bi vas za vaš nasvet in mnenje kaj bi storile v mojem primeru. Že v začetku nosečnosti (8. tednu) so mi postavili diagnozo nosečniški diabetes. Diabetologinja mi je najprej predpisala dieto in 4x dnevno merjenje sladkorja (na tešče in 3x 90 min po glavnem obroku) po 18. tednu pa sem dobila 2E insulina pred obrokom in 2E po obroku v primeru še vedno povišanega sladkorja. Sedaj sem v 26. tednu in mi je predlagala diabetologinja bolniško, saj imam v delovnem času, se pravi med tednom pogosta nihanja sladkorja - predvsem zaradi neenakomerno razporejene prehrane in stresnega dela. Delam namreč v računovodskem servisu, kjer sem edina zaposlena. Zamenjave za čas porodniške mi nadrejena še vedno ni uredila (namerava mi jo uredit 1 mesec pred pričetkom porodniške). Omenim naj še to, da imam zelo velik obseg dela (cca. 38 podjetij), marec je mesec ko se oddajajo letna poročila in je zato še toliko bol stresno vse skupaj, saj imam že rednega, tekočega dela toliko, da mi ne "zlaufa" vsega naredit (delavnik je od 8ih do 16ih) Kaj mi predlagate, da naj naredim? Počutim se sicer še vredu in se ne počitim, da nebi mogla več opravljat dela, vendar priznam, da sem po 8ih urah sedenja že precej utrujena, predvsem psihično, ker samo razmišljam kdaj me bo povozil čas. Prav tako si v službi ne morem privoščiti tako redne prehrane, kot si jo lahko zagotovim ko sem doma. Ne želim biti tista, ki bo "za*ebala" nadrejene in pustila vso delo. Spet pa želim svojemu otročičku nuditi vse, da ne pride do kakšnih nepotrebnih zapletov in je zaradi tega na prvem mestu moja bodoča družinica.
|
|
|
|