ronja
|
A je kdo pomislil, da je imela p. mogoče izreden sestanek z vodjo laboratorija ravno zato, da bi razrešili to, da je tisti bolani otrok čakal na izvide uro in pol? Mogoče je bilo pa kaj narobe z vzorci ali aparaturo ali pa je bil zahtevan kak daljši test, ki ga ne delajo ravno vsak dan in je morala p. razložit laborantom, kaj v bistvu hoče? Sama imam z zdravstvom res že veliko več izkušenj kot bi si jih želela, veliko tudi negativnih, zato sem vedno vesela, kadar kdo dobro dela svoje delo tam (pa če je prijazen ali pa neprijazen, če je prijazen zraven, sploh plus, ampak glavno mi je, da naredi dobro). Ampak kar se otroških p. tiče, se mi zdi, da so daleč najboljši in veliko nad povprečjem zdravnikov. Z našo p. imamo zelo dobre izkušnje, tudi z večino drugih p. Čaka se pa povsod, sploh če nisi naročen. Mali je bil naročen v eritemsko amb., prideva takrat tja, pa povejo, da je prenaročen, ker imajo gnečo. Nisem bila glih srečna, težila pa nisem, ker sem vedela, da gre pri njem za preventivni pregled in je prav, da pogledajo tiste, ki so nujni prej. Blesavo se mi je pa zdelo, da so mi prejšnji dan poslali sporočilo - ker ga niti v teoriji ne bi mogla dobit pravočasno, ker je bil naročen zjutraj, preden sploh poštar pride, pa itak ne pride vedno pošta v 1 dnevu in blesavo je to, da niso ali poslali listka en dan prej (prenaročevali so tako že prej, samo obvestili so tik pred zdajci) ali pa poklicali (št. so imeli). Ok, sva se pač malo sprehodila:D, ampak če bi se zato pripeljala iz MS mi pa ne bi bilo vseeno, zato razumem Zadnjič se mi je zgodilo v diabetološki, da me niso meli med naročenimi, ker so mi prejšnjič pomotoma dali datum za prejšnje leto - vpisali so narobe leto (na srečo so potem rešili, ker je bilo jasno, da je njihova napaka - naročili so me na datum, ki je pred pol leta že potekel:D). Ampak se zgodi, štekam. NI mi pa bilo vseeno, eč bi morala še 1x prihajat, ker je pregled bil med službo... Bolj se mi zdi grdo, kadar začnejo zdravniki delat šele par ur po svojem uradnem času, čisto tako, ker se jim perj ne da. Prejšnja g. je naročala normalno - od 7h dalje, vendar še nikoli ni nihče šel pred 9:20 k njej not, ona se je okoli 8:30 šele primajala in se ji ni prav nič mudilo... V čakalnici pa seveda vse, ki so bile naročene od 7h dalje... To se mi pa ne zdi ok in sem vesela, da zdajšnja g. začne delat ob 7h in če je res nujno, te vzame še 10 min. pred svojim delovnim časom. Čaka se pa tudi tu, ker ima pač ogromno pacientk. pa problem je, kadar te naderejo, da je vse ok, pa pošljejo domov, pa recimo niti približno ni... Kar se žal tudi dogaja... Kadar pa čakamo zato, ker ljudje pač delajo svoje delo, takrat pa pač nimaš kaj. Važno je, kako reagirajo, kadar je kaj res narobe. Ko je mali začel v čakalnici kašljat, so priletele 3 zdravnice iz amb. in ga takoj pogledale, čeprav še nisva bila na vrsti in ni bil naročen (sba samo prišla, ekr je bilo pač nujno). Tudi na pediatriji sem imela dobre izkušnje zaenkrat (čakala sva pa seveda vsega skup par ur, vendar tam niti naročat ne morejo, če pa sproti prihajamo)... Po moje bi lahko bistveno razbremenili sestre, če bi uvedli nekaj sprememb, recimo, da staršu ni treba prinest zdravstvene, ko odpira bolniško za otroka - vedno je kup takih staršev v čakalnici in sestre imajo več dela s tem, kot če bi se to dalo po telefonu ali emailu, pa bi uredile takrat, ko ni gneče (navadno vsi pridemo po službi, ne?). Če namreč zdravnik tako ne vidi otroka, je čisto vseeno, tudi če bi to naredil prek telefona ali emaila, to, da vidi starša prinest kartico, nič ne pove o otroku. Otroka prvi dan vročine pa tako nočejo videt, v principu so navodila, da 3 dni samo vročine je otrok doma, če vročina po 3 dneh ne pade, prideš k zdravniku ali pa če so še drugi problemi, seveda že prej. Tako da ej blesavo, da potem delamo gužvo v čakalnici še starši.