Hope2 -> RE: Katero sladico najpogosteje delate? (27.2.2013 10:02:01)
|
IZVIRNO SPOROČILO: morje10 Imam vprašanja o torti brez moke: - je mišljeno za pekač 26 cm? - biskvita ni potrebno navlažiti? - je nujen kremfix? Mami me torta z moussem in višnjami, je že recept gor? Hvala. Javim kako je uspelo. - jaz sem pekla v 26 ampak 4oglatem. Testo mi je prišlo visoko kot na sliki, ampak krema mi je pa komaj pokrila testo, zato sem mogla še 1 maso kuhat oz skuhala sem 1l smetane, da sem potem dobila 1cm debelo kremo. Nekaj malega kreme mi je steklo ob strani dol, ker se mi je testo na enem robu skrčilo- ampak vseeno je tega bilo minimalno... res ne vem kako mi je prišlo tako malo kreme, če še piše, da je 5dcl dovolj[sm=jezicek.gif] - biskvita se ne vlaži, tile brez moke so že itak sočni in mokri. Sicer pa je torta tako nasitna in sočna, da dejansko ne rabiš nič namakat. Zato tudi mi pečemo povečini samo brez moke, ker sovražimo namočene biskvite - ne vem, ampak jaz nisem hotela razkirat. Glede na to, da ne stepaš smetano, da tudi ni veliko čokolade, ne vem al bi se kaj strdilo[sm=zmeden.gif]. Neva6[sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif], jap velikokrat se spomnim nanjo
|
|
|
|