Jollanda -> RE: Neinvaziven test za Downov sindrom (20.2.2013 9:28:42)
|
Živjo, Tippi hvala za link. Tole vprašanje sem objavila tudi na mama.si in bibaleze pa se je izkazalo, da sem dobila samo tvoj odgovor. Tako, da sem se odločila da kar pokličem v Domžale k Strahovi in pa tudi v Medgen. Bom napisala kar kratek povzetek ker očitno nam manjka telih informacij. Najprej sem klicala v Medgen. Moram povedati, da so bili precej neprijazni in sem dobila občutek v smislu kaj nas gnjavite s tem. Razložili so mi, da so ta test že ponujali vendar pa, da ga trenutno pri njih ne morem opraviti. Tudi cene mi najprej niso želeli povedati potem pa sem izvlekla informacijo, da naj bi bla cena še všja kot je napisala Tipi cca 1050 €. Zgodba je bila glede prijaznosti pri Strahovi povsem drugačna. Že sestra mi je razložila osnovne stvari potem pa nekoliko bolj na široko še dr. Strahova. Test je izredno zanesljiv (99%) in je namenjen testiranju trisomije 21. kromosoma (Downov sindrom), 18. kromosoma in 13. kromosoma. Prav tako zdravnica dobi informacijo v kolikor bi v laboratoriju zaznali prisotnost trisomije spolnih kromosomov. Spola otroka s tem testom ne določajo! Test je mogoče opraviti od 12. tedna dalje in je predvsem namenjen tistim nosečnicam, ki smo že opravile nuhalno svetlino in imamo povišano tveganje za Downov sindrom. Pred opravljanjem testa ti zdravnik tudi natančno in obširno razloži vse omejitve testa. Sicer pa ti vzamejo samo kri tako kot za običajno laboratorijsko preiskavo. Rezultati naj bi bli v 14 dneh po odvzemu krvi. Cena je pa trenutno taka kot je že napisala Tippi torej 890 €. Jaz se še nisem čisto odločila ampak skoraj gotovo se bom naročila pri Strahovi.
|
|
|
|