Vijoličarka -> RE: Notar zaj...., zdaj pa nič kriv?! (19.2.2013 23:21:22)
|
TT vedno odpira nova obzorja, kar se ZK odvetniških ter notarskih vod tiče. Hvala. Po pravici povedano, se mi je zdel postopek popravka napake bedast, zdaj pa je saška povedala, da ZK opozori na pomanjkljivosti, kar se mi zdi dosti bolj človeško, kot pa zavrnitev, potem pa vlaganje ugovora, ki je vsebinsko gledano samo dopolnitev vloge. Verjamem, da se pri skeniranju hitro ušteješ, sploh če vmes zvonijo telefoni in padajo notri stranke, pa še kdo se pojavi, ki kaj potrebuje, pogodb pa cela gora. Tako da se mi zdi fer, da ZK da možnost, da se vloga dopolni brez posebnih komedij. Ampak da poziv oziroma drugo priložnost 'preslišiš', je pa druga pesem. Kar se mene tiče, bi bilo treba tega notarja brcniti v rit, ker je šlampast in aroganten. Četudi zakon ne predvideva, bi lahko, kot dober podjetnik (ne morem pomagati, okužena sem z delom v gospodarskih sferah, kjer je stranka kralj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] ), plačal tisto takso za 'izmišljevanje' in mir. Zanimiva tema. Lansko leto je bilo moje 'odvetniško in notarsko leto' in rešili smo par stvari, ki jih je bilo nekaj let nemogoče rešiti, pa še par novih smo se lotili. Ves čas sem imela občutek, da so notarji malo hecni in živijo v nekem svojem svetu (kje naletiš tudi na prav zoprne uslužbenke), ampak, suma sumarum, smo dobili, kar smo naročili in plačali ter bili obveščeni o vseh fazah postopka in bila sem zelo zadovoljna. Zdaj sem zadovoljna še bolj, ko berem, kaj vse se lahko zgodi. TT, čisto iz firbca me zanima nekaj. Nekako imam v krvi, da mora originalne pogodbe hraniti ZK in jih čuvati, kot sveti gral. Zdaj notar, potem ko so vsi postopki končani, originalno pogodbo vrne stranki, torej jo jaz doma čuvam, kot sveti gral. Razumem, da je zdaj vse skenirano in se hrani v elektronski obliki. Zanima me, kako je poskrbljeno za varnost teh podatkov oziroma predvsem sistema. Ne zganjam nobene panike, brez skrbi, samo radovednost me daje.
|
|
|
|