mini86
|
js extra za ozimnico ne sadim-no razen krompir..če kaj preveč zraste pa pol spakiram v skrinjo.. z viška paradižnika naredim mezgo-al z dodatno zelenjavo, al z baziliko, al brez vsega in potem vložim v kozarce.. lansko leto k sm mela prvič vrt sem kupila čisto preveč semen..ne v smislu količine ampak na koncu sem več ali manj kupovala sadike..in letos bo tudi tako.. sadike kupujem pri eni in isti gospe na tržici v btc-ju in še nikoli nisem bila razočarana bom pa vsekakor tudi letos kupila cepljene malancane ker lanko leto so mi nooooro delali..sem imela dva in sem na teden pobirala tudi po 6 malancanov.. sadila bom pa: solato, peteršilj, krompir, stročji fižol-nizek rumeni, grah, špinačo, kolerabo, zelje, brstični ohrovt, rumeni, oranžni korenček, paradajz, bučke, paprike, melona mi je sicer mini ratala amak je omamno dišala in bila sladka, belo in rdeče zelje, buče, repa...hmmm mislim da je to v večini vse bom pa letos še z večjim veseljem delala ker bo tamala poleti začela glih gh jest in komaj čakam.. mravlje-js sm jih imela lansko leto nenormalno veliko in povsod po vrtu..ampak nisem imela nekega občutka da mi kaj zaradi njih ni ratalo..sem pa kupila v bauhausu en bio prašek-oz so bile majhne bunkice in sem tist posipavala in je blo pol ok..