Tasika -> RE: služba-prosim za nasvet... (13.2.2013 15:52:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu se ji upoštevajo prihodki na računu otrok iz lanskega leta. Niti niso njeni prihodki od službe, ampak čisto drug račun. Ampak ti se gledajo ne glede na to, ali bi ona sprejela novo službo ali ne. Bardy sprašuje (mogoče sem jaz razumela napačno) kako bi se upoštevala plača od njene 6 mesečne zaposlitve. O tem, kaj se upošteva kot premoženje po 'novem' zakonu je lahko zelo obsežna debata. Pred temi spremembami so vsi okli mene jamrali, da so ljudje, ki imajo ogromno zemlje/denarja/nepremičnin, in plačujejo min vrtca. Zdaj, ko upoštevajo premoženje, je pa spet halo. Ne me narobe razumet, v zakonu je polno napak, nesmislov (npr. fiktivne obresti na prejete obresti, pa problematika tistih, ki imajo več parcel, ki so v bistvu ena, pa še bi se našlo), ampak v teoriji se mi pa zdi ta zakon pravičnejši od prejšnjega. Je pa res, da so vsi tisti, ki imajo ogromno prihrankov te dvignili iz naših bank, pa hiše prepisali na sorodnike in je nepravičnost spet na pohodu. Nikogar npr. ne zanima, da sem bila jaz po prejšnjem zakonu vsako leto en razred višje, ker so mi k dobičku s.p.-ja prišteli neko fiktivno zavarovalno osnovo. Ampak to so že ekonomske teorije v računovodskih vodah, tako da bom nehala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|