Paštetka -> RE: sodišče-vprašanje (13.2.2013 13:33:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: arabela* Bom kar tukaj postavila vprašanje, ravno pišem nek ugovor, oziroma pritožbo za znanko, pa mi več nič ni jasno. Morda se katera bolj spozna v to. 19.1. 2013 je vložila pritožbo zoper sklep, ki pa ga je prejela 11.1.. Predvidevala je da lahko vloži v roku 8. dni. zato je to storila v soboto 19.1. Seveda je sodišče pritožbo prejelo v ponedeljek 21.1. seveda so ji zavrnili pritožbo, navajajo pa, da so zato zavrgli pritožbo, ker je bila poslana prepozno. Meni pa se nekako dozdeva, da je bila pravočasno poslana. naj me nekdo razsvetli, če še je kaka možnost, da ji pomagam, kako je s temi datumi, morda spišem še eno pritožbo. Hvala vnaprej[sm=smiley1.gif] Za različne zadeve so različni roki. Lahko je rok tudi 3 dnevni. Bi morala kaj več napisati kakšna je zadeva. Drugače pa če je dobila 11.1. (Kar je razvidno s povratnice, ki ga je dobilo sodišče.), in če predvidevamo, da je imela 8- dnevni rok, potem je 8. dan 21.1.2013. 12. 1. začne teči rok. In če pride 8. dan na soboto, nedeljo ali praznik, se šteje naslednji prvi delovni dan. Torej 21.1.2013 Sodišča namreč v soboto, nedeljo in praznike nimajo delovne dneve. Če je bil rok za ugovor res 8- dnevni, potem se je sodišče tukaj zmotilo. Če pa je bil krajši, pa žal... Pa seveda, upam, da ima dokazilo, da je pravočasno oddala na pošto.
|
|
|
|