|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   4 mesečki - aprilčki 2005
11.9.2005 17:41:05   
m_m
Kaj počenjate?

Mi smo ravno danes dobli prvi zobek (v sredo bo stara 20 tednov). Nekaj je sitnosti več kot ponavadi (sem že mislila, da so krči prišli nazaj, ker so pred kratkim nehali).

Probala sem malo dat jabolko (lizala je krhelj), pa se je tak držala, ko limona. Probala je še riževo Hippovo kašico, pa jo bo zgleda kar rada mela. Je kar sesala žličko, tut ko je bla prazna. Tak da bomo začeli uvajati gosto hrano

Spi še vedno isto, mogoče celo malo manj. Ponoči 3-4 ure pa potem še kake 2-3, pa še zjutraj zraven mene po uro. Čez dan bolj malo.

Rada je v plenički, pa žgečkat jo je začelo vse kar ji nardiš. Pa za noge se je začela grabit. Našla (na žalost) je palček. Prej so bli vsi prsi dobri, zdej pa že naštima pravi prst in direkt v usta. Dajem ven pa dudo not, sam vedno pa tut ne gre

Pa godrnja, kot da bi se neki menla. Pa naglas. Sam če jo pa kej vprašaš, pa neha in raje posluša.

Kopa se kar rada, šprica meter naokol. Kmal gremo na plavalni tečaj. Pa prijema stvari v roke z zanimanjem. Hitro se jih naveliča. Telovadnico ma rada. Bumbo stolček je tak tak, v njem zdrži sam če je dobre volje, pa še to lih tolko, da se jaz najem.

Pa operacijo očke bomo mel 19.sep, nič hujšega, sam bo pa narkoza potrebna. Mal me je strah, da ne bi blo kej narobe...

No tole so naši utrinki, tak na hiter.

Neposredna povezava do sporočila: 1
11.9.2005 18:19:45   
Naja31
Ojla,

Mi smo bili vceraj stari 5 mesecev.

Z gosto hrano se nismo zaceli, bomo kar lepo pocakali da bo dopolnil 6 mesecev. Pri 4,5 mesecih je imel 8300 gramov, tako da ze od dojenja prav lepo napreduje. Tudi za poskusit mu nisem se nic dala.

Danes se je prvic obrnil na trebuh, pa nogo je dal v usta. Cel cas bi rad stal na nogicah, ce ga imam v narocju,se samo na noge opira. Iz lupinice in lezalnika mi ven leze. Zivahen je 100 na uro. Se ko spi, se skoz premika, da potem sam sebe zbudi Ponoci se zbuja na 2 uri, jaz sem ze cist izmucena. Zdaj spet spi pri nama, da se vsaj malo naspim.

Ima ze dva zobka. Dobil jih je pri 3eh emsecih in 3eh tednih.
Tudi moj sesa palec, pa obe roki si tlaci v usta. Slini se sto na uro, da kar tece ven iz njega.

Noce biti v vozicku, noce biti v lezalniku. Ce je res dobre volje, potem mogoce sam lezi na kavcu in se zabava, ampak tudi to traja max. 10 minut. Zelo hitro pogrunta ce me ni zraven in potem v jok.

Ce kaj ni po njegovem, se tako dere da po celi ulici odmeva

Drzim pesti za operacijo! Vse bo ok, bos videla.

Lp, Naja

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.9.2005 20:31:40   
tinatona
Hojla!

Evo mi smo imeli pa pet mesecev 4.9. Imamo pa ˝samo˝ 7250g in 64cm.
Gosto hrano jemo že kar nekaj časa. Najprej sem mu dodajala riževe kosmiče v mleko, potem sva pa nekje pri 4mesecih začela jesti na žličko. Zdaj ima pa že dva do tri obroke na dan goste hrane. Če sva doma mu skuham sveže, če pa greva kam ven pa kakšno sadno kašico dam (oz. če gremo kam na kosilo dobi malo mojega - ravno danes je jedel korenček, malo bučke in riž).
spanje je na podnu (sva pred bolnico full fajn spala, zdej se nama je pa ritem čist porušu)... Prav groza, ker hodim jaz okol kot zombi.
V petek al pa včeri (sej ne vem več) se je začel full obračat in je zdej kot vrtavka... Mi je pa full smešen ker jamra in govori v spanju in se pol včasih kar zbudi. Je prav posrečen.
zobkov tud še nimamo, pa sem spoznala da ni še nobene potrebe po njih, ker bo pol začel grist (kok je fajn da me je Marko ugriznu, da sm vidla da ni fajn da majo že zobke ). Pa nogice je tud začel opazovat in prijemat - jih pa še ne daje v usta (mah kasnej tem boljš, sicer pa če bo po meni bo gibčen - jaz jih še vedno spravim do vratu).
Ja, ja moj tud začne jokat, če grem stran od njega - ma to je zdej začel in mi ni nič kaj všeč. Drugače je pa v vozičku kar priden. Ležalnik mi pa ni všeč in ga bom verjetno prodala - prav brez veze da sem ga kupila.

No to je to...

LP Tina

p.s.:Itak da bo vse ok na operaciji!!! Bova z Ožbejem držala pestke!!!

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.9.2005 21:13:58   
Naty*Taja
Zdravo! Mi smo tudi že 4,5 m stari in celih devet kil težki!!Sej to nebi bil problem, če nebi ravno sedaj hotel VSE videti in zato velja samo na rokah, ali pa v kengurujčku, al pa v vozu- mareli, ki pa ga po naših hribčkih težko vozmo! Drugače pa se naš že obrača s hrbta na bok in se hoče na vsak način vsest - beri: dela trebušnjake. Zelo zanimive so nogice, muce, koze, petelin, kokoške, atijeve in mamine roke...skratka vse kar miga in gre. Zobki še niso pogledali na dan, čeprav se slinimo da kr teče. Jemo samo še zizo, sam probali smo že banano, breskvo, lubenico, pire - bo kr rad jedel, sam bomo še mal počakal, ker smo itak pretežki in je mlekca še dost! Spimo nekje od 7:30 do treh - jemo kakih 15 minut in potem spimo do 6-7-ih, čez   dan pa parkrat po kake pol urce. V ležalni podlogici zdrži kake pol ure. Prav tako v ležalniku ali pa na kavču - se pa moremo skoz z njim ukvarjat. Komi že čakam, da bo po štirih šel, da ga ne bo treba več nosi, ko je takoooo težak!
M-M operacija učke ni nič takega! Nič bat - je bla nečakinja par mesecev nazaj, pa je blo hit mim. Narkozo pa itak dobi čist blago, tak, da ni panike!!Zdržite in lep pozdravček.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.9.2005 21:17:39   
taška30
Naša je tudi aprilka. No, torej:

- hrana je samo moje mleko zaenkrat, kot pri Naji bomo tudi pri nas najverjetneje počakali do 6 meseca. Že parkrat sem ji dala s prstom v usta čisto mali košček banane, pa breskve, pa mislim, da nima še tistega refleksa za jest, ker kar jeziček ven steguje, tako da v končni fazi, je vse na slinčku. Moj ji daje včasih za polizat gumijaste bombone , mala valjda vsa navdušena, vleče tisto gumo kot mojo bradavico.
- zobov še ni bilo in nič ne kaže na njih
- ponoči spi od cca.20-ih do 8-ih , vmes se 1x ali 2x dojimo.
- čez dan tud veliko spi, tudi po 3,5 ure skupaj
- jemo na cca. 3ure
- zvečer največkrat zaspi na joški, pa jo samo prestavim v njeno postlo, do pred 1 meseca tega filma pri nas nismo videli nikoli, če ji ne uspe pa tuli kakšne 15 minut - tudi v naročju, da ne bo pomote, pač stuliti se more, da se zmatra, pa zaspi
- podnevi zaspi na joški ali po tuljenju (krajše - le 5 minut)
- 2 dni že trenira obračanje na trebuh - ji že uspe, le roke še ne zna potegnit ven izpod trupa
- nog še ni odkrila
- slini se ne pretirano, ampak roke pa tlači v usta non stop, celo roko s stegnjenimi prsti, da se ji kar dviguje
- non stop nekaj debatira in preizkuša nove zvoke
- ko pride v tuje stanovanje (pri nas doma, pri mojmu doma) je sposobna tulit cel čas obiska, če isti ljudje pridejo k nam na obisk, je vse ok.
- bom nehala, ker bi lahko še kar pisala...

m_m, lepo da si odprla to temo, še kdaj jo daj.
Lp, Taška

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.9.2005 8:39:43   
tascha
Tudi mi imamo aprilčka - prvoaprilčka.
Pri nas pa je tako: ker je po dojenju veliko polival, sem mu pri 4 mesecih začela dajati pred večernim dojenjem kašico (ponavadi z mojim stisnjenim mlekom), ki jo obožuje . Potem pa še dojenje ob 8. h in spat, pa spi skor celo noč = sicer ponoči ne je, ampak ene 5x mu moram dati dudo. Če ne je . Kdaj, ko se mi da, ga pustim malo , pa je potem kakšno noč boljš, brez ustajanja.
Čez dan se še doji, pa tudi kakšna sadna kašica pade, pa v Leclercu sem odkrila ene majhne jogurtke, kjer piše za dojenčke od 4 - meseca in moram rečt, da jih obožuje.
Pit po flški skor ne zna, mora bit res žejen, da mal potegne.
Noge je najdel, a jih ne da v usta, so roke boljše. Pa jih tolk tlač notr, da potem bruha .
Slini se 100 na uro, zobkov pa še ni. Še bojlš, ker že zdaj tolk povleče bradvico, da vidim vse .
Voziček s košaro smo mogli že ukinit, ker ne vidi nič. Najraje se vozi naokoli v mareli in to v sedečem položaju, če ga ne dam v sedečega se pa sam dviguje in napenja in firbca.
Ko ga jest ali pa kdo drug (še nič ne izbira) dvigne iz ležalnika ali vozička, ga čudežno neha bolet in se nega dret in si vse ogleduje.
je pa tud že odkril moje lase, tako da ne morem imet več spuščenih, če nočem da je AV.
Obrne se že na trebuh, le tudi roka mu dela še napoto. Saj bo tud to!

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.9.2005 14:50:46   
tinatona
Haj!

Ej tascha kako se pa reče tem jogurtkom? Moj mali ma tud rad razne skutke, pa bi probala še s tem...

LP Tina

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.9.2005 15:22:34   
m_m
Ooo, je kar zanimivo met aprilčka doma

Ja zobeki pa niso tak lušna stvar se dere nonstop, pa strah me je da me bo zdaj ugriznla Zato sma tut začele z gosto hrano, pa tak fajn po vaniliji diši

Je pa zadnja 2 dni blo kar zanimivo. Novost pri nas je njen SMEH. Je tak hecna, ko se smeji pesu, ko skače za štrikom Pol se pa vsi njej smejimo.

tasha
Mene tut ti jogurti zanimajo. A jih majo sam v leclercu? nismo iz LJ A s

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.9.2005 19:10:00   
rikica
Tudi jaz imam 1.aprilsko dete.Moram rečt,da je pridna.Vse lahko naredim zraven nje.Dam jo na tla na igralno blazino in se zaigra za nekaj časa.Je pa ful radovedna in non stop bi sedela.Če si jo v naročju bolj dol dam je že .Če bi bilo po njeno bi najrajši letela Jo še samo dojim,edino za pit ji dam pol frutka pol vode.Najrajši ima banano in hruško.Ima spodaj dva zobka in me že prav pošteno vgrizne pri dojenju.Joj kak to boli Skratka nikoli nam ni dolgčas.Lp

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.9.2005 11:04:03   
lunca77
hojla!

jst pa sm prvoaprilsko dete pa mam tud enga svojega aprilčka, tko da mamo kr eno celo čredico ovnov doma. Mali je cuker in je tudi že našel noge in jih pridno cuza pa čeblja ko nor, piska, vriska in vse skupaj. včeraj smo mu začeli dajat malo riževe kaše zvečer in je bil kr navdušen samo pol je pa bruhnu vse ven.
spimo pa bolj malo ker je mali ena prava vrtavka in skoz hoče jest tko da mam že kr malo krizo z mlekom. je pa bolj suhec. zobkov še nima ga pa sumim, da bodo kmalu. skoz se obrača na trebušček in tudi zato se zbuja ponoči in leži na nosu in jamra. sploh je zlat fantiček, ki se cel čas smeje, včasih se prav krohota.

uživajte in lp lunca77

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 4 mesečki - aprilčki 2005
11.10.2005 2:31:50   
m_m
No, kako pa so 5,6-mesečki? A že kaj user posted image  naokol?

Naša žaba ima dva zobeka. Tretji je na vidiku v bližnji prihodnosti. Nasmeji se pa tak ko kaki zajček.

Frizurca je kratka - razen treh ekstremno daljših laskov (eden odspredaj, eden na desni strani in eden na vrhu), ki vztrajajo že od rojstva - tak da pri frizerju že špara pupa.

Sedet še ne zna sama. Jo kar naprej vleče. Učimo se plavati. Z nogmi ji včasih rata tak malo se odrinit in brcat, da dobim občutek da plava žabico. Z rokami pa peseka user posted image   Kravice pa pase že 3m brez sprememb. Ko se ji ne da več, tuli. Našla je noge in v čebričku jih tako čudno gleda, ker migajo po svoje, pa vedno ji spolzijo iz rok.

Je prava mala radovednica in glavo obrača kot vrtavka.

Jemo sadne kašice, uvajamo še riževo-zelenjavne in drugi popoldanski obrok. Na dan porabimo tri, včasih štiri pleničke. Kakec reden.

Pijača, ki bi jo mela rada, še ni odkrita. Vemo samo, da bebi čaj ni za našo bebo, tak da ga moram piti jaz. Če kaj spije, je to sveži jabolčni sok, ki nastane pri ribanju in je "predjed" napšim kašam, obvezno z žličko. Magični lonček bo najverjetneje prerasla, ker zaenkrat služi samo kot igračka ali pa grizalo za zlesni user posted image

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.10.2005 2:53:14   
m_m
Aja, pa spi čedalje manj user posted image  In zbuja se večkrat kot smo navajeni, pa njena noč ni več tako dolga kot je bila.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.10.2005 9:38:45   
lunca77
hojla!

mi pa danes praznujemo 6 mesecev user posted image . majčkeno je prehlajen, drugače pa tudi bolj malo spančkamo. smo bili že tretjič cepljeni tko da smo fertik za pol leta. velik je pa 66,5 cm in težek 7700g. je pa že pravi mali razbojnik. čim malo stran pogledamo že vleče vse z mize, trga rože, meče mobitele po tleh in se zraven mršči in krohota. jemo zelenjavne kašice, sadje bomo pa danes začeli. zvečer poje riževo kašico (vse na žličko) ampak zato nič več ne spi user posted image . kaka vsake tolko, ampak takrat pa za vse dni nazaj. drugače smo pa super, malo že sedi in se valja po tleh.

uživajte in pozdravčke vsem lunca77

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.10.2005 10:29:55   
m@j@
Našauser posted image  user posted image user posted image  pa je  rojena 29. aprila. Smo kar pridni, podnevi bolj kot ponoči. Podnevi spi dopoldne najmanj 2 uri, pa še popoldan zadrema za kakšno urouser posted image , ponoči pa se včasih zbudi čisto vsako uro (duda+čaj)user posted image .
Čaja spije fuuuul. Sokov ravno ne mara. Poizkušamo jesti kašice- sadne, zvečer pa v falško z mlekom dobi še dve žlički rižka.
Obrača se na trebušček že od 5 meseca, na hrbet se ne zna. Zobkov še ni, sedimo samostojno še ne.
Aja, jemo na štiri ure in imamo samo 4 obroke na dan.

Je pa najraje v stajci ali stolčku za hranjenje. Bumbota ne mara.user posted image (pa tako je bil drag)
Če katera želi ali katero pozna, ki bi ga kupla, ga prodam.

Ali jih imate že v avtosedežih ali še v lupinici?

Naša tehta približno 7300 g zato še cvikam za sedež, v lupinici pa tuli ko žerjav.

lp,

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?