antibiotik (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Anonimen -> antibiotik (11.2.2013 10:07:30)

Nism vedla kako naj poimenujem temo, tako da sem jo poimenovala po stvari ki mi je največji trn v peti :)

Zdej pa grem še na problem z vprašanjem ...
A res zahtevam neki nenormalno čudnega, nemogočega, bizarnega, ... če želim, da P hčeri preden ji napiše antibiotik da pregledat kri in po možnosti vzame bris??? Pri nekaterih pediatrih je to stalna praksa, pri naši pa ne.

Doll -> RE: antibiotik (11.2.2013 10:12:12)

Prvič greš do "šefa" zdravstvenega doma zraven pokličeš še to pediatrinjo.
če to ne bo pomagalo pa na na zdravstveni zavod

Anonimen -> RE: antibiotik (11.2.2013 10:20:30)

Mislim, ni normalna.
Poleg vsega smo mel po 10 dneh jemanja hikoncila reakcijo, da je mela fleke po celem telesu, vsa zabuhla v obraz in ko ji je naslednjič napisala hikoncil, sem ji rekla kaj je blo in njen odg je bil ah tiste par pikic, če bo kej pa nehajte dajat. HALOOO

Doll -> RE: antibiotik (11.2.2013 10:30:43)

ja glej,ne čakaj.že danes pokliči vodjo zdravstvenega dpma in se zmeni za sestanek. Zahtevaj da je zraven tudi pediatrinja. če to ne bo bilo dovolj in bo še bila tako malomarna .pa na zavod .

Najaa -> RE: antibiotik (11.2.2013 10:43:53)

Ja seveda lahko zahtevaš pregled krvi, to bi v bistvu moral vsak P avtomatsko naredit. Da se AB res predpiše za bakterijsko vnetje in se izključi virusno. Naša P vedno pregleda kri. Mogoče tudi zaradi tega, ker je mož na začetku dal jasno vedet, da to tako bo.
Če se pa z njo res ne da zmenit, jo pa zamenjaj.

Doll -> RE: antibiotik (11.2.2013 11:03:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Ja seveda lahko zahtevaš pregled krvi, to bi v bistvu moral vsak P avtomatsko naredit. Da se AB res predpiše za bakterijsko vnetje in se izključi virusno. Naša P vedno pregleda kri. Mogoče tudi zaradi tega, ker je mož na začetku dal jasno vedet, da to tako bo.
Če se pa z njo res ne da zmenit, jo pa zamenjaj. Vsak P mora delati tako kot je treba in tudi ona. In verjemi,da bo. Zamenjava P : mah jaz ne bi .Pokazala bi ji kaj je njeno delo ,če ona ne zna. Tu sem pa jaz zelo grrrrrr . verjemi,da bo začela delati tako kot je treba .

liliana -> RE: antibiotik (11.2.2013 11:44:08)

IZVIRNO SPOROČILO: sončenk

Mislim, ni normalna.
Poleg vsega smo mel po 10 dneh jemanja hikoncila reakcijo, da je mela fleke po celem telesu, vsa zabuhla v obraz in ko ji je naslednjič napisala hikoncil, sem ji rekla kaj je blo in njen odg je bil ah tiste par pikic, če bo kej pa nehajte dajat. HALOOO

Pediatrinja mojega otroka ne da vedno na pregled krvi....moram pa reči, da tistih 5 ali 6 krat, ko je dete dobilo antibiotik je bil res za bakterijsko vnetje, vsaj po temu sodeč, ker je že na drugi dan prijel....naša pediatrinja otroka pošlje na pregled krvi le, če ni sigurna ali gre za virozo ali pa za bakterijo....

Mislim, da pediatri vseeno vedo (vsaj naj bi[sm=smiley1.gif]) pri tipičih znakih bolezni kdaj gre za virozo in kdaj za bakterijsko vnetje......in če otrok kaže vse tipične znake škrlatinke, zakaj potem otroka pošiljati na pregled krvi, preden mu napiše pediaer antibiotik?

Zaradi reakcije tvoje pediatrinje na hiconcil bi pa jaz zamenjala pediatrinjo.....sama sem namreč enkrat dobila tako reakcijo na hikoncil in so me zdravniki precej resno jemali....najprej fleki po telesu, so me hospitalizirali in sem dobila nekaj injekcij, čez tri dni pa sem pristala ponovno v bolnici, ker sem zatekla še po obrazu in vratu....

Naša pediatrinja pa vedno da zraven hiconcila še claritin....in moram dajati celotno terapijo še claritin zraven......samo pri hiconcilu, pri nobenem drugem antibiotiku tega ne dobimo.....izgleda da hiconcil vsebuje nekaj tagega, kar lahko povzroči alergijske reakcije......

nusi -> RE: antibiotik (11.2.2013 11:53:49)

odvisno za kaj ti predpiše antibiotik, če gre za vneta ušesa, tu se ga pri malih otrocih v večini primerov predpiše brez veze. Pa tudi drugače je pomoje bolje dat pregledat kri če je teh antibiotikov veliko, ajde tistih 1x 2 na leto, ampak drugače pa res ne moreš kar naprej tega jest. Reakcija n ahiconcil - sirup za otroke je zelo pogosta, tudi jaz sem jo imela, večina teh otrok pa potem nima več težav s hiconcil kapsulami, tko da je očitno neki v sirup, kar povzroči reakcijo. In ja, te reakcije niso par pikinc ampak lahko ornk štala in nekdo s takim odnosom že ne bi bil P mojega otroka, pa še direktorju zdr bi jo zašpecala.

josephine27 -> RE: antibiotik (11.2.2013 14:04:01)

Naš pediater tudi ne pošilja vedno v laboratorij. Brisa pa sploh ne vzamejo, razen v izjemnih primerih, ko naprimer izbrani antibiotik ne prime itd. Itak pa je potem treba čakat par dni izvide od tega birsa. Tako, da razumem, da ne jemlejo brisov kar vsem. Tisti hitri testi so kar nekaj oz. niso popolnoma zaneslivi.

Tudi meni pa gre na živce, da je treba pediatra skoraj na kolenah prosti, da te pošlje v laboratorij pregledat kri. V glavnem šparajo in zaradi tega je tudi veliko šlamparije. Velikokrat se predpiše antibiotik kar na lepe oči. Verjamem sicer, da zdravniki že po znakih velikokrat vidijo za kaj gre, ker imajo znanje in gledajo to vsak dan. Še jaz sem se naučila postavit diagnozo gnojne angine pri svojem sinu. Ampak vseeno mislim, da so tu predvsem finance zadaj. Moja sestrična dela v zdravstvu in pravi do so zadnje čase zelo veliki pritiski na zaposlene glede porabe materiala. Dovoljene so minimalne zaloge, zato večkrat tudi kaj zmanjka in si potem posojajo med sabo itd.

Kar se tiče reakcije na hikoncil pa jo na srečo nikoli nismo imeli. Tako, da glede tega ne znam svetovat.

Doll -> RE: antibiotik (11.2.2013 14:18:38)

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

Naš pediater tudi ne pošilja vedno v laboratorij. Brisa pa sploh ne vzamejo, razen v izjemnih primerih, ko naprimer izbrani antibiotik ne prime itd. tega si P ne bi smel dovoliti,ker samo z ogledom ne more potrditi oz. vedeti ali je recimo virusna ali bakterijska angina!! Itak pa je potem treba čakat par dni izvide od tega birsa. Za hitri test je že v 10 min Tako, da razumem, da ne jemlejo brisov kar vsem. Mogoče so takšni redki,ampak doktorina pravi da je treba in prav je tako,ne pa da se otroke kar tako z ogledom pitaz AB. zato pa bodo v prihodnosti ab totalno neuporabni Tisti hitri testi so kar nekaj oz. niso popolnoma zaneslivi. Nič ni 100% ,ampak hitri testi so zelo zanesljivi!!

Tudi meni pa gre na živce, da je treba pediatra skoraj na kolenah prosti, da te pošlje v laboratorij pregledat kri. Ne,ni treba,ker vsak pacient ima pravico do tega. V glavnem šparajo in zaradi tega je tudi veliko šlamparije. Hmm to pišeš ti,ki zgoraj praviš da kar tako otroku da ab :/ Zamisli se malo Velikokrat se predpiše antibiotik kar na lepe oči. Si že zgoraj napisala,tako da ti verjamem in ti pač to dopuščaš recimo :/ Verjamem sicer, da zdravniki že po znakih velikokrat vidijo za kaj gre, ker imajo znanje in gledajo to vsak dan. lahko je P 55 let,pa vseeno ne bo znal razlikovati Še jaz sem se naučila postavit diagnozo gnojne angine pri svojem sinu. :)) Ampak vseeno mislim, da so tu predvsem finance zadaj. Moja sestrična dela v zdravstvu in pravi do so zadnje čase zelo veliki pritiski na zaposlene glede porabe materiala. Dovoljene so minimalne zaloge, zato večkrat tudi kaj zmanjka in si potem posojajo med sabo itd.
pritiski so lahko kakršnikoli hočejo,to se bodo že oni znašli/zmenili. za diagnosticiranje angin recimo,ker si pač govorila o njej je nujen Bris žrela
Kar se tiče reakcije na hikoncil pa jo na srečo nikoli nismo imeli. Tako, da glede tega ne znam svetovat.

josephine27 -> RE: antibiotik (11.2.2013 22:43:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Doll

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

Naš pediater tudi ne pošilja vedno v laboratorij. Brisa pa sploh ne vzamejo, razen v izjemnih primerih, ko naprimer izbrani antibiotik ne prime itd. tega si P ne bi smel dovoliti,ker samo z ogledom ne more potrditi oz. vedeti ali je recimo virusna ali bakterijska angina!! Itak pa je potem treba čakat par dni izvide od tega birsa. Za hitri test je že v 10 min Tako, da razumem, da ne jemlejo brisov kar vsem. Mogoče so takšni redki,ampak doktorina pravi da je treba in prav je tako,ne pa da se otroke kar tako z ogledom pitaz AB. zato pa bodo v prihodnosti ab totalno neuporabni Tisti hitri testi so kar nekaj oz. niso popolnoma zaneslivi. Nič ni 100% ,ampak hitri testi so zelo zanesljivi!!

Tudi meni pa gre na živce, da je treba pediatra skoraj na kolenah prosti, da te pošlje v laboratorij pregledat kri. Ne,ni treba,ker vsak pacient ima pravico do tega. V glavnem šparajo in zaradi tega je tudi veliko šlamparije. Hmm to pišeš ti,ki zgoraj praviš da kar tako otroku da ab :/ Zamisli se malo Velikokrat se predpiše antibiotik kar na lepe oči. Si že zgoraj napisala,tako da ti verjamem in ti pač to dopuščaš recimo :/ Verjamem sicer, da zdravniki že po znakih velikokrat vidijo za kaj gre, ker imajo znanje in gledajo to vsak dan. lahko je P 55 let,pa vseeno ne bo znal razlikovati Še jaz sem se naučila postavit diagnozo gnojne angine pri svojem sinu. :)) Ampak vseeno mislim, da so tu predvsem finance zadaj. Moja sestrična dela v zdravstvu in pravi do so zadnje čase zelo veliki pritiski na zaposlene glede porabe materiala. Dovoljene so minimalne zaloge, zato večkrat tudi kaj zmanjka in si potem posojajo med sabo itd.
pritiski so lahko kakršnikoli hočejo,to se bodo že oni znašli/zmenili. za diagnosticiranje angin recimo,ker si pač govorila o njej je nujen Bris žrela

Jaz sem samo odgovorila avtorici teme iskreno kako je pri nas. Nisem odgovarjala tebi niti nisem sodila, kako bi moralo bit. Svoj gnev pojdi izlivat na koga druzga.

Doll -> RE: antibiotik (12.2.2013 8:20:03)

Gnev [sm=zmeden.gif]
prosim povej kje sem izlivala svoj gnev nate?

če te zaboli kar sem napisala,potem vsaj veš da imam prav glede AB[sm=smiley1.gif]

rapinter -> RE: antibiotik (12.2.2013 8:43:00)

Mene pa zanima, če ima še katera pediatra, ki bi kar naprej predpisoval antibiotike. Kadarkoli mi se otrok, oziroma dojenček razboli in grem k zdravniku, mi le ta predpiše antibiotik. N ni mi ga predpisal za rota virus, ma za vse ostalo da. Primerjam namreč pediatra starejšega otroka in pedijatra dojenčka. Starejši je star 8 let in je preboleval oziroma imel iste bolezni, kot jih sedaj ima dojenček, ampak njemu pedijater za te stvari ni nikoli predpisal antibiotike. Posledica pri starejšem otroku je, da je zelo odporen in da samo tu in tam dobi rahel prehlad in se ta mine brez temperature. V osmih letih je samo enkrat dobil antibiotike in se to pri sestih letih. Pedijatra ki sem ga izbrala za dojenčka ima tudi moja kolegica, katere hči je sedaj stara leto in pol in v prvih mesecih je tudi ona konstantno dobivala antibiotike za vsako bolezen, sedaj je posledica to da je mala čisto vsaki mesec bolana in da jo se naprej filajo z antibiotiki. In gre za popolnoma razlicne bolezni, kot so vnetje ušes, prehlad, bronhitis, vnetja grla ( ki je najverjetneje blažje oblike, saj kljub vnetju mala normalno je in požira ). Vem da pediater naredi tisto, kar je najbolje za trka, ampak tolikokrat na antibiotikih?... Kolegičin primer sem navedla samo za primerjavo tu so še ostale mamice ki hodijo k temu pedijatru in tudi dobivajo non stop antibiotike. Je to danes normalno, da se predpišejo antibiotiki za vsako stvar?

Doll -> RE: antibiotik (12.2.2013 9:03:47)

IZVIRNO SPOROČILO: rapinter

Mene pa zanima, če ima še katera pediatra, ki bi kar naprej predpisoval antibiotike. Kadarkoli mi se otrok, oziroma dojenček razboli in grem k zdravniku, mi le ta predpiše antibiotik. N ni mi ga predpisal za rota virus, ma za vse ostalo da. Primerjam namreč pediatra starejšega otroka in pedijatra dojenčka. Starejši je star 8 let in je preboleval oziroma imel iste bolezni, kot jih sedaj ima dojenček, ampak njemu pedijater za te stvari ni nikoli predpisal antibiotike. Posledica pri starejšem otroku je, da je zelo odporen in da samo tu in tam dobi rahel prehlad in se ta mine brez temperature. V osmih letih je samo enkrat dobil antibiotike in se to pri sestih letih. Pedijatra ki sem ga izbrala za dojenčka ima tudi moja kolegica, katere hči je sedaj stara leto in pol in v prvih mesecih je tudi ona konstantno dobivala antibiotike za vsako bolezen, sedaj je posledica to da je mala čisto vsaki mesec bolana in da jo se naprej filajo z antibiotiki. In gre za popolnoma razlicne bolezni, kot so vnetje ušes, prehlad, bronhitis, vnetja grla ( ki je najverjetneje blažje oblike, saj kljub vnetju mala normalno je in požira ). Vem da pediater naredi tisto, kar je najbolje za trka, ampak tolikokrat na antibiotikih?... Kolegičin primer sem navedla samo za primerjavo tu so še ostale mamice ki hodijo k temu pedijatru in tudi dobivajo non stop antibiotike. Je to danes normalno, da se predpišejo antibiotiki za vsako stvar?

če bi P res delal kar je najboljše za otroka bi najprej "opredelu" bom tako napisala za katero bolezen gre. Za prehlade se ne daje AB, za vnetje ušes se daje AB- odvisno za kakšno vnetje gre,vnetje grla se zdravi,če je bakterijsko itn.
ne,ni normalno!

josephine27 -> RE: antibiotik (12.2.2013 9:13:24)

Je to danes normalno, da se predpišejo antibiotiki za vsako stvar?

Ne ni normalo. Samo če gre za prehlad in malo rdeče grlo pa je itak bolje, da otroka sploh ne vlačiš k pediatru, ker se samo še česa naleze. Če nima vsaj 39 vročine par dni in pije normalno potem ga jaz sploh ne peljem. Pri bakteriskih vnetjih ( ki jih je treba zdravit z antibiotiki) se itak prej al slej pojavi visoka vročina.

Doll -> RE: antibiotik (12.2.2013 9:17:43)

Khm zdaj bo speti nekdo rekel da gnev trosim [sm=smiley36.gif] ,ampak mi nimamo vročine ,ko imamo recimo angino no je,ampak je čist minimalna 37- 37,4 .

josephine27 -> RE: antibiotik (12.2.2013 9:41:05)

Gnev [sm=zmeden.gif]
prosim povej kje sem izlivala svoj gnev nate?

če te zaboli kar sem napisala,potem vsaj veš da imam prav glede AB[sm=smiley1.gif]

Ne gre za AB. Moti me to, da siciraš vsak moj stavek in se delaš pri tem blazno pametno. Blagor tebi in tvojim bližnim za tvojo pamet. Je več kot očitno, da si najpametnejša na svetu. S takimi se itak nimam kaj pogovarjat.

Doll -> RE: antibiotik (12.2.2013 9:48:14)

Hvala.In imaš prav blagor mojim,saj brezveze ne jemljejo AB ,tko da....

In tudi imaš prav kar se tega tiče sem zelo pametna,lahko bi se tudi ti kaj podučila,ne pa da žališ [sm=smiley2.gif] .

če te moti ok,naj te,pač sem tako kot ti komentirala.Tko da te ne bi smelo motiti.

Ok,potem prosim se ne pogovarjaj z mano ,pa ti bo dan lepši [sm=smiley1.gif][sm=morje.gif]

vesel snežni dan !

Anonimen -> RE: antibiotik (13.2.2013 10:58:37)

no naša je za vikend spet dobila vročino in je v 2 dneh brez obiska P zginla. Sm pa klicala P na kakšni podlagi je prejšnič napisala AB, njen odgovor: meni se je ZDELO!!! klinično in na podlagi izvidov, no ko sem ji z vprašanji dotupila, da ni dala pregledat krvi je hitro rekla meni se je zdelo klinično, če mi pa ne zaupate pa zamenjajte P. Ko sem ji rekla da se je vročina ponovila pa je izjavila: ja potem je pa verjetno virusno ... ne vem a se nej smejem al jokam no.
Uglavnem od zdaj naprej udarim po mizi pa me boli k...., če bo pa mela pripombe bom šla pa dalje. Če ne nejdem prej druge, k z njo se mi res ne da več kregat!

Anonimen -> RE: antibiotik (13.2.2013 11:00:23)

vesel snežni dan !

[sm=smiley21.gif] dost snega [sm=smiley1.gif]

Stran: [1]