josephine27 -> RE: antibiotik (11.2.2013 22:43:12)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Doll IZVIRNO SPOROČILO: josephine27 Naš pediater tudi ne pošilja vedno v laboratorij. Brisa pa sploh ne vzamejo, razen v izjemnih primerih, ko naprimer izbrani antibiotik ne prime itd. tega si P ne bi smel dovoliti,ker samo z ogledom ne more potrditi oz. vedeti ali je recimo virusna ali bakterijska angina!! Itak pa je potem treba čakat par dni izvide od tega birsa. Za hitri test je že v 10 min Tako, da razumem, da ne jemlejo brisov kar vsem. Mogoče so takšni redki,ampak doktorina pravi da je treba in prav je tako,ne pa da se otroke kar tako z ogledom pitaz AB. zato pa bodo v prihodnosti ab totalno neuporabni Tisti hitri testi so kar nekaj oz. niso popolnoma zaneslivi. Nič ni 100% ,ampak hitri testi so zelo zanesljivi!! Tudi meni pa gre na živce, da je treba pediatra skoraj na kolenah prosti, da te pošlje v laboratorij pregledat kri. Ne,ni treba,ker vsak pacient ima pravico do tega. V glavnem šparajo in zaradi tega je tudi veliko šlamparije. Hmm to pišeš ti,ki zgoraj praviš da kar tako otroku da ab :/ Zamisli se malo Velikokrat se predpiše antibiotik kar na lepe oči. Si že zgoraj napisala,tako da ti verjamem in ti pač to dopuščaš recimo :/ Verjamem sicer, da zdravniki že po znakih velikokrat vidijo za kaj gre, ker imajo znanje in gledajo to vsak dan. lahko je P 55 let,pa vseeno ne bo znal razlikovati Še jaz sem se naučila postavit diagnozo gnojne angine pri svojem sinu. :)) Ampak vseeno mislim, da so tu predvsem finance zadaj. Moja sestrična dela v zdravstvu in pravi do so zadnje čase zelo veliki pritiski na zaposlene glede porabe materiala. Dovoljene so minimalne zaloge, zato večkrat tudi kaj zmanjka in si potem posojajo med sabo itd. pritiski so lahko kakršnikoli hočejo,to se bodo že oni znašli/zmenili. za diagnosticiranje angin recimo,ker si pač govorila o njej je nujen Bris žrela Kar se tiče reakcije na hikoncil pa jo na srečo nikoli nismo imeli. Tako, da glede tega ne znam svetovat. Jaz sem samo odgovorila avtorici teme iskreno kako je pri nas. Nisem odgovarjala tebi niti nisem sodila, kako bi moralo bit. Svoj gnev pojdi izlivat na koga druzga.
|
|
|
|