AMC posoda pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


dayya -> AMC posoda pomoč (9.2.2013 18:16:04)

Dobila sem kos posode AMC [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
Problem pa je v tem povedano mi je bilo da lahko kuham brez maščobe, in brez vode[sm=zmeden.gif]
Prosim za točne napotke ker pojma nimam kako naj to delam, navajena sem klasičnega kuhanja, če bi mi bilo pa s to posodo prihranjenega veliko časa bi bilo pa super[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




malaMravljica -> RE: AMC posoda pomoč (10.2.2013 10:18:00)

hmm kater kos pa si dobila, ker jih je malo morje razlicnih.

Drugace pa, se spomnim iz otrostva se, ko je mama delala zrezke brez olja, toliko kot se vem, pac posodo segrejes, das notri zrezke, pokrijes in ko se zrezek sam odlepi ga obrnes, spet pokrijes in ko se tekocina mesa zacne susi delas normalno naprej. Mal olja pa potem na koncu ali prti koncu, da se ne segreje na tako mocno temperaturo. Mamini zrezki so bili itak vedno najboljsi. Je pa delala moja mama v tisti kozici/loncu ki ima velik premer in ne previsok rob.

Ker si ravno pri AMC ti se nekaj povem. Smo bili zadnjic pri kolegih in je v tej posodi delala pico, ves kako mega fina. Ko je rekla, da bo delala pico na stedilniku v posodi so se mi najprej verjetno povesila usta v smislu in jaz naj to jem, pol sem pa doma takoj googlala za to atmosfero. Je namrec dajala pice v kozico in pokrila s tisto pokrovko atmosfero. Jaz ze mal spremljam cene, mogoce enkrat ... ker je zasoljen ta pokrov, grrr...

Zate pa se to, google bo ziher nasel malo morje nasvetov in napotkov za to posodo.




enea -> RE: AMC posoda pomoč (10.2.2013 10:50:44)

atmosfera ni pokrovka, ampak "plošča" za kuhanje, lahko jo pa tudi obrneš na kozico in narediš pizo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




muckamacka -> RE: AMC posoda pomoč (11.2.2013 12:26:17)

Z AMC se da vse samo odvisno od posode in pokrova.Tako da bo po mojem najbolje da poprašaš kakšnega svetovalca za knjigico, ker ne vem kakšno posodo imaš. Jaz imam sicer dve osnovni posodi prejšnje generacije, ki so mi jih tudi podarili in ja kuham zelenjavo tudi brez vode in maščobe na polovici moči, kot tudi golaže ipd, kjer dodan žličko olja npr. za prepražit čebulo, ki jo potem na majhnem ognju podušim z zaprto pokrovko in nato dam noter vse sestavine ki se dušijo, se pravi da preprosto ne odpiram pokrovke. Malo prakse boš potrebovala kot seveda tudi prilagojen način kuhe vašemu okusu, ker ni prav vse skuhano v tej posodi ne vem kako oukusno če ni vsaj malo maščobe na koncu dodane. Kar je še fajn je naprimer če delaš klobase kjer jih dejansko lahko skuhaš v lastnem soku in ta taisti sok na koncu uporabiš za pečenje teh klobas brez dodane maščobe. Načeloma imaš zraven tudi timerje ampak meni osebno se s tem ne ukvarjam ker mi je preveč komplicirano.Olivno olje pa seveda dodajam na koncu ko je vse skuhano je bolj zdravo.Je pa res da mi na tak način kuhamo že 35 let saj smo imeli to posodo doma že pri starših. In ja, pride hrana boljša, je pa res da če si navajen na klasično kuhinjo kjer je zelenjava vsa prekuhana in kjer se golaži in juhe kuhajo po dve uri, je to totalna revolucija v okusu in barvah.




Stran: [1]