rozilu -> RE: STA novica: smrtonosna kontracepcija (1.2.2013 14:04:56)
|
IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN jaz osebno se velikokrat vprašam ko tule na forumu berem o neuspelih zanositvah, zakaj jim ne uspe. in večkrat pomislim da je dolgotrajno jemanje kontracepcije velik krivec vseh teh neuspelih. Ti lahko pomisliš, ni pa to relevanto. Saj ne da je moja izkušnja pri tem relevantna, ampak: več žensk poznam, ki so jemale kontracepcijo in so kasneje čisto normalno zanosile, kot tiste, ki niso. In spet irelevantno (ker je pač en sam primer izmed mnogih), ampak iz prve roke: dolgo časa sem jemala Diane, predpisal mi jih je najprej dermatolog zaradi aken (in brez da bi mi povedal, da so kontracepcijske [sm=zmeden.gif]), naprej pa še G... Baje jih veliko žensk ne prenaša, jaz sem jih čisto OK. Sem pa pred tem (pri G) morala odgovoriti na kar nekaj vprašanj (anamneza), kot je rekla Felicita, in na kraj pameti mi ne bi padlo, da bi o tem lagala - saj se gre za moje zdravje. Če bi bila pa rizična, seveda ne bi jemala nobenih KT. Aja, kasneje, ko jih že par let nisem jemala, sem čisto normalno zanosila in donosila. Zanosila celo ob edini priložnsoti, ki je bila dana spermijem in jajčecu, da so se srečali [sm=jezicek.gif]. Ampak sej pravim, to je en primer, ki ne pove ničesar. Vem, da se gre za zdravje mnogih - ampak na živce mi gre pa posploševanje in sklepanje popolnih laikov o zadevah o katerih nimajo pojma. V ozadju je toliko stvari, da verjetno nikoli ne bomo vedli kaj je vzrok za karkoli (tako kot pravi Frodo).
|
|
|
|