ronja
|
Verjamem, da si sita vsakodnevnega pomanjkanja financ in da je težko deca gledat doma brez službe... ampak daj poskusi se pogovoriti z njim. Skregaj se, če je treba. Naj dojame, da bo dobil 3. otroka. podpis. On ne vidi, da je tako hudo in težko mu je to videt. Vseeno pa mora videt. Hkrati ap mu daj vedet, da je lahko koristen tudi drugače, da ni treba, da je zaposlen, da ga rabiš. Da pa je kriza in bi morda začasno lahko vseeno poizkusil kaj, kar ni čisto to, pa se mogoče kasneje izkaže, da mu bo čisto všeč. Probajta najt kak kompromis... Kaj bi bilo njemu še sprejemljivo - za ceno finančne varnosti... je tudi meni skočilo v oči, da on nima prihrankov, ker je tudi meni čudno, da imaš po 12ih letih in 3 otrocih ločene finance, vendar pa nekateri tako funkcionirajo. Ločitev je skrajna možnost, ko se dva ali nimata več rada ali se uničujeta ali je prisotno kako nasilje... Tu ne gre za nič od tega, tako da razmišljat o ločitvi medtem ko si noseča in on 4. mesec na zavodu, nima smisla, po moje. Ni vedno vse lepo in takrat naj bi pomagal tisti, ki je bolj prizemljen, tistemu ki ima večji problem. Problem je samo to, da je tu bolj prizemljena ona, hkrati ima pa tudi večji problem ona, ker je rizično noseča... Ena stvar je, da NEHAJ POSPRAVLJAT! Nehaj kuhat, naj za to poskrbi on. Enostavno ne naredi. On ne more videt, kaj je treba, če ti to že prej narediš. Pa spusti standarde. Kar naredi, je ok, čeprav ni tako kot bi ti. kreditno kartico ukini. Plačujta s kešem, da bo videl, če ga ni. Dokler pade iz neba, mu ni jasno, da nebo tudi pada dol... Kar se tiče jedenja skutk: jah, meni tudi ne bi bilo vseeno, če bi odžiral otrokom. Mava to razdelano in oba enake prioritete in ej obema logično, da se najprej midva odpoveva raznim luksuzom, potem šele otroci. Kdaj si že kaj privoščiš, samo če pa ni, pa je jasno, da si ne moreš. Njemu pa ni jasno, da ni, to je po moje glavni problem. Zato se ti počutiš sama s tem problemom. Prvo se morata zavedati da je situacija spremenjena. Dejstvo je, da če se tega ne bo zavedel, se bo situacija vajinih odnosov lahko spremenila še bolj - pa ne mislim na boljše. Drugo pa se morata dogovoriti kako se bosta v tej novi situaciji prilagodila. Konkretno, korak po korak, kot si tu opisala. obdelati morata eno po eno. Podpis. ti pa po drugi strani sedaj reagiraš kot da bi bila njegova mama - 100-x ga nateraš narediti osnovna gospodinjska dela (ki jih do sedaj ni rabil), skregaš ga, ko naredi neumnost (zapravi denar), gnjaviš ga, naj postane odgovoren ..., on pa kot majhen prestrašen otrok dobi od tebe dovolj zavetja, da preživi iz dneva v dan Tudi podpis. Preden je lubi dobil prvo službo, je tudi dolgo iskal službo, ki mu bo všeč. Seveda je za prvo službo našega profila to skoraj mission impossible (lahko imaš veliko srečo, vem , ni pa to glih pravilo). In ko sem videla, da je začel "hirat", sem mu rekla, da naj pač vzame nekaj drugega. Takrat je bil kar malo jezen name. Kasneje pa mi je bil hvaležen,d a sem ga brcnila v rit. Brez tiste službe ne bi dobil zdajšnje, brez delovnih izkušenj... pa še naučil se je veliko tam. Tako da - kakor mu služba sama ni bila všeč, je bila dobra zanj in to ve. Včasih je dokaz ljubezni ravno to, da poveš človeku nekaj, česar noče slišat, je pa dobro zanj... Vsi to kdaj rabimo. Ne bi se pa ločila zato. Bi pa rahlo znorela, če bi on samo v luft gledal, jaz pa noseča in bolna delala ko budala, to pa vsekakor;).
< Sporočilo je popravil ronja -- 6.2.2013 16:47:33 >