ronja -> RE: Kateri blender...Vitamix, Blendtec ali Omniblend? (7.4.2015 10:12:30)
|
Ko se bo kaj od tega pokvarilo, kupimo nov aparat, prej ne. Jasno, da ne prej, zakaj bi ga kupovala prej? Samo moj se je ŽE pokvaril:D. Pa lani se je prejšnji šejker (ki je sicer zdržal res dooolgo, več kot 10 let, vendar je tudi res, da je zadnje leto posoda curila, ker je bila počena in res je, da sem not delala samo šejke, ledene kave ipd. No, sem dobila lani za novo leto novega, močnejšega od prejšnjega in s stekleno posodo, kar mi je bilo sploh všeč, točno tistega, ki sem ga želela. Pa sem bila v bistvu malo razočarana, ker mi leda ne zdrobi kot bi se spodobilo. Arašidovo maslo mi je sicer naredil (ne sicer tako gladkega ampak je ok), vendar je pri tem potem crknil, čeprav ga vmes ohlajam. Zato predvidevam, da tudi če mi ga zdaj popravijo, tega prav dolgo ne bo zdržal. Imamo pa zelo radi domače kikirikijevo maslo in domačo "tunelo", tako da to bom ziher delala. Sem sicer poizkusila tudi v multipraktiku, vendar se mi zdi v šejkerju boljše, pride malo bolj gladko in malo lažje je za spucat (pač narediš šejk čez in gre večina že sama dol:). Zato sem zdaj gledala, samo... hm... meni se že 300€ zdi ogromno za šejker... oz. za kuhinjsko napravo. Sem pa navajena, da take večje investicije preštudiram v nulo že prej in ne glih tik preden grem kupit, do zdaj se je obneslo:). Vendar pa je res, da navadno so take stvari potem dobre in doživljenjska investicija. Moj šivalni stroj je bil pregrešno drag za moje pojme (čez jurja), ampak se je že vsaj 2x odplačal, pa še kolnem ne več, ker me nič ne zeza:). Ali pa robi (roomba) je tudi drag, vendar ena najboljših investicij... Lubijev foto isto. Pri enih stvareh se ne splača ful šparat (če jih seveda veliiiiiko uporabljaš). Recimo zadnjič sva kupila gorenjev mikser, v bistvu samo zato, ker ima možnost nastavka za testenine gor (kar sva seveda tudi kupila) in je bila to daleč najcenejša varianta (ceneje kot samostojni testeninar ali kak drug aparat z nastavkom za testenine) in sva bila razočarana. Saj testo (za kruh, testenine,...) res lepo zgnete in lahko narediš večjo količino, kar je zdaj že kar plus, smetano stepe dosti podobno kot tisti navadni mikser (ki ga itak rabiš, ker včasih moraš miksat nad paro (vsaj za sladolede to pogosto pride v poštev in tega veliko delam), maslo iz smetane pa res veliko hitreje naredi in zaradi pokrova potem nimaš usvinjane cele kuhne. Ampak pri večjih hitrostih ne gre čisto do stene stepalka in obupno štorast je za karkoli not dajat, sama glava ne stoji trdno gor, se povesi dol, če jo kaj rukneš, kar je spet štorasto, itd. Rajši bi imela samo 3 hitrosti, pa da res delajo kot pa da so zadnje bolj za okras, ker se stepalka ne dotakne stene. Predvsem pa je nemogoče delat testenine, če si sam, ker rabiš prav zelo fejst notri potiskat testo not in ni šans, da dela vse ena sama oseba (poizusila in je obup) - moraš še rezat makarončke spredaj rezat, vse skup gre precej počasi in je precej naporno. Pogrešam svojega starega simaca, čeprav mi je tudi ful živcev požrl. Vseeno so makaroni prav dobri, tudi na tem in se kljub mehkejšemu testu ne deformirajo tako hitro kot pri bivšem testeninarju. Tako da zadeva je za silo, ampak ni pa ravno za take testeninožere kot smo mi:D. Ko bojo zrasli, bova morala kupit nekaj boljšega (do takrat bo itak to že riknilo:D). Tako da... ne vem. Vsi ki imajo ta strašna čuda, pravijo, da jim ni žal in da so se splačali do zadnjega centa. Mi sicer nismo presnojedci in nimamo problemov pojest 5+ porcij sadja in zelenjave tudi kar tako, tako da to ni razlog, da bi morali met to zverino (večinoma kupujejo presnojedci in ljudje, ki hočejo jest zelene smoothije, ker res lepo razcefra vse, česar navadni ne naredijo - imaš vedno vlakna zapletena okoli rezil in je zoprno pucat). Vedno se mi je zdelo noro, da da kdo toliko denarja za šejker, ki ga dobiš že za manj kot 50€, samo takrat sem delala samo sadne šejke in milshake ipd...kar ni tak problem (razen, da ostane kak košček ledu, ampak to nas ne moti toliko;). Ampak za tele malo zahtevnejše zadeve pa dejansko ni - bi pa rada delala razne presne torte (čeprav nismo presnojedci, ampak zelo raznoliki vsejedci:D), ker so nam všeč:). Moji majo radi suho sadje. Saj se precej stvari da naredit v multipraktiku, samo je res zoprno za pucat vse tiste nože in vse... V šejkerju pa daš not potem jogurt pa banano, pa ti lepo vse skup not zmeša, ne vržeš nič stran in še s pucanjem ni takih problemov... To so v bistvu razlogi... Ampak počakajmo, kaj bojo na servisu rekli:). Zdaj, ko je še prvič:D.
|
|
|
|