Masha_M -> RE: Ali DURSov testni izračun za leto 2012 pravilno deluje? (28.1.2013 15:07:46)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tasika Sicer ne vem, kaj je zate povprečna slovenska plača, Povprečna slovenska je povprečna slovenska. SURS pravi, da je to za november 1035 € neto, oz. 1612 € bruto in jaz sem točno tukaj. [sm=smiley36.gif] Skratka, mislila sem povprečna glede na dejanske podatke, ne glede na filing kaj je povprečno med Slovenci. ampak če sklepamo, da plačuješ dohodnino po stopnji 27%, Ja, sem šla pogledat plačno listo in dohodnino dejansko plačujem po stopnji 27%. in če je olajšava za 2 otroka 4971,81 eur, potem je vrnjeni znesek za oba otroka (12 mesecev oljašave) 1342 eur, če pa padeš v razred 16% dohodnine, potem dobiš vrnjemo 795 eur. Za povrh je mlajši otrok še otrok s PP, tako da je olajšava še bistveno višja. Ampak kot sem že napisala, mi program izračuna 1800 € vračila če ne uveljavljam NIČ ne za mlajšega, ne za starejšega, ti pa si mi naračunala maxmimalno 1342 € vračila, če uveljavljam maksimalno olajšavo. Torej z 0 olajšave nikakor ne more biti VEČ kot to kar si ti dobila, kar se mi zdi da potrjuje moje dvome, da mi izračun nekaj ni pravilno računal. [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|