m_o_i -> RE: 45 in več diho - zdravnik? da ali ne (22.1.2013 18:01:23)
|
lani nisem zelela delati panike: otroku je teklo iz noska, imel je vrocino(ki se je uspesno zbijala s sveckami), dihal je cudno... kot receno, nisem sla niti k zdravnici, pac smo zdravili prehlad. po nekaj dnevih sem omo(ki ga je cuvala) prosila, da ga pelje k zdravniku, ker se mu je na nohtu na nogi naredil en crvek in ga je ocitno bolelo. skratka, zdravnica tistega crveka ni niti pogledala, ker sta morala pod nujno v laboratorij kri in vodo dat. slisala je otrokovo dihanje in to je bilo dovolj zanjo. ko sta dobila izvide, sem pa lahko sla iz sluzbe in otroka peljala v bolnico! RSV je bil... vrocine tisti dan ni vec imel, malo je se iz noska teklo(prozorna tekocina), saturacija 97. v bolnici so mu vzeli bris za RSV (palcko pomocijo v slino) in ti v eni minuti povejo rezultat... sicer sva v bolnici ostala samo na opazovanju cez noc, ker je v bistvu vso stvar ze prebolel. mi je pa srce zastalo, ko sem potem zvedela, da je otrok imel dihalno stisko(ki sem jo hote spregledala!). plus to sem 1,5 mesecnega peljala z resilcem v Lj na merjenje mozganske funkcije, ker je imel napade apneje(enostavno je nehal dihati ponoci)-vse to se mi je potem odvrtelo v glavi... pa se to: NE VEM je bil odgovor!? jaz osebno ne bi sla vec k takemu pediatru...ja kdo pa naj potem ve, ce ne on?!
|
|
|
|