Anonimen -> RE: Temence in gosti lasje (22.1.2013 16:39:32)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Otika saj to je to. Ti si napisala malo lepše, jaz pa direktno. Otrok švica v glavo(ker drugam, razen v dlani in stopala še ne švica) , in ker se to ne odstrani z glave z malo bolj grobim drgnjenjem glave (mame ponavadi, malo samo pobožajo glavo s krpico, ker se jo bojio),pač nastanejo temenice. Torej so končni rezultat, neprimernega drgnjenja oz. higiene po moje :))) Sicer pa tako je tudi zapisano v učbeniku za nego otroka, ki jo učijo v sr. zdravstveni šoli. Žal. Lahko se malo olepša, ali pa direkt napiše. In boljima otrok gostejše lase, težje je vso to "oblogo iz znoja" sprati oz. bolj jih mamice preveč oblačijo, bolj deca švicajo in je zato še več tega sploh ob slabem drgnjenju. [sm=smiley1.gif] Saj si sama napisala, da dnevno frotirkaš, mažeš glavico, počešeš, da pospešiš prekrvavitev.... To je ustrezna higiena male glavice, ki švica. Rahlo božanje in polivanje z vodico po glavi, pa žal ni. [sm=smiley1.gif] Ja dejansko sem jima oz. tamalemu še kar glavico vsak dan vsaj 1x umila in konkretno zdrgnila glavico, ampak se temenca vseeno pojavljajo ... zato sem napisala da pomanjkljiva higiena ni vedno vzrok ... se pa strinjam da so tista že rumena in zadebeljena temenca odraz pomanjkljive nege.
|
|
|
|