ta*mala -> RE: začnem v ponedeljek 90 dnevno (22.1.2013 8:28:44)
|
IZVIRNO SPOROČILO: neodkrita Jaz bi tudi ločevalno, sam ne vem a je kje za prebrat kako poteka in kakšni recepti? Evo, vam mal pomagam, da nas bo več [sm=smiley36.gif] Bistvo je, da se vrstijo 4 dnevi - beljakovine, škrob, oh in sadje/zelenjava oz vitamini... in to se v tem zaporedju ponavlja vseh 90 dni (no ja, vmes so trije vodni dnevi, če zdržite...), dopoldne je sadje, ne kar naprej 2 ali 3 obroki, odvisno kdaj imate namen imet kosilo... naj bi bila 2 ista sadeža na obrok. Kosilo je pač nekaj od tistega, kar je tisti dan na sporedu, večerja ista, samo pol manj. Beljakovinski dan: meso, sir, skuta, jajca, tofu, sejtan.... + zelenjava + juha brez zakuhe (popiješ po obroku!, pri kosilu, pri večerji ne) + kos kruha + solata Škrobni dan: krompir, riž, fižol, grah, soja, leča, čičerika, koruza + zelenjava + solata, dovoljen je tudi kos kruha - sam men ne gre tuki zraven :P Oh dan: testenine, pica brez sira, njoki, lazanja z zelenjavo, polenta, kuskus... + zelenjava + solata ! ta dan je za večerjo greh :D lahko kos torte, sladoled, kakšno drugo sladico... jaz sem in tja tudi kaj slanega, kakor mi paše, uglavnem tisto, kar ne gre v dieto... + rebro temne čokolade Vitaminski dan: sadje in nevtralna zelenjava (brez fižola, graha, koruze in tega...), lahko surovo, kuhano, juha, kar vam pač paše... ta dan naj bi bili obroki nekje na dve uri... lahko tudi semena in oreščke v zmernih količinah Vodni dan: pride na vrsto enkrat mesečno, po vitaminskem dnevu, ta dan se pije samo voda Piti je treba veliko vode in nesladkanega čaja, piše da vsaj dva litra na dan...lahko tudi kavo brez sladkorja in brez mleka Za kuhanje lahko uporabite malo zdrave maščobe. Jaz včasih jo, včasih ne... In pa velikokrat delam zraven kakšne stvari omako, na osnovi paradižnikove mezge, zelenjave, začimb in zelišč !brez moke, smetane in podobnih nepotrebnih stvari...
|
|
|
|