Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: abc123 Pričakujemo drugega člana, pa se mi postavlja nekaj vprašanj: 1. Ali vam je šlo drugič lažje od rok? Veliko lažje, ker nisem imela časa toliko komplicirat kot pri prvemu. 2. Koliko časa ste imeli prvega otroka doma (ne v vrtcu)? A to misliš po rojstvu drugega člana ali na splošno? V vrtec je šel s 3 leti po rojstvu 2. člana pa je bil doma do dojenčkovega 3. meseca ker so bile vmes ravno poletne počitnice. 3. S katerim otrokom ste se po rojstvu več ukvarjali - starejšim ali mlajšim? Od začetka ko je dojenči več ali manj samo jedel in spal, sem se dosti ukvarjala s starejšim, sva se skupaj igrala, sva sama šla ven ali v trgovino, kasneje, ko pa je dojenči postal čez dan več buden, sploh pa potem, ko je postal mobilen, sem se pa posvečala obema po potrebi, kolikor je kateri pač rabil.4. Kako ste organizirali večerno rutino? Od začetka je hodil dojenček spat kasneje kot starejši sin in ni bilo težav, najprej sem zrihtala starejšega, vključno s pravljico, potem pa še dojenčka. Zdaj hodita spat skoraj istočasno in najprej se stušira in umije zobke starejši. Potem vmes ko se on igra z očijem ali gleda risanko jaz skopam dojenčka nato greva s starejšim v posteljo prebrat pravljico, ko končava, pa dojenčka samo še podojim in že oba spita. V bistvu brez posebnosti, enostavno in na hitro se zrihtamo. Vmes je bila tudi "oči faza" in je mož rihtal starejšega zdaj pa spet rad vidi, da me ima zvečer samo zase. 5. Na kaj naj bomo pozorni.... Jaz sem vedno poslušala, da se moraš po rojstvu 2. člana več posvečat starejšemu otroku ampak dejansko je to težko izvedljivo, od začetka, ko dojenček še veliko spi, še gre, potem je pa težje. Vsaj pri nas, ko dojenček plazi za menoj kot kužek in me vleče za hlače. Saj boste sami videli sproti, kakšne so vaše potrebe oz, potrebe obeh otrok in boš točno vedela, na kaj moraš biti pozorna. Jaz edino pazim da kadar imam dojenčka v naročju, kar je zelo veliko, da ga ne lupčkam in stiskam pretirano, kadar je zraven starejši, da ne bi izzvala ljubosumja, saj morda ga ne bi, ampak sem raje previdna. Itak imam z dojenčkom čas za cartanje dopodlne ko je starejši v vrtcu.
< Sporočilo je popravil Katy78 -- 20.1.2013 16:11:55 >
|