Ocene v šoli (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


diva 4 -> Ocene v šoli (16.1.2013 11:42:25)

Zanima me ,če katera ve koliko predmetov na dan je lahko ocenjen četrošolec in koliko predmetov na teden? Če sploh obstaja kak normativ ali pravilnik.




alda -> RE: Ocene v šoli (16.1.2013 13:25:49)

mislim, da za ustno spraševanje ni omejitev za pisno pa so nam povedali 3x na teden in največ 1.kontrolka na dan.razen če se v razredu drugače zmenijo!




diva 4 -> RE: Ocene v šoli (16.1.2013 13:45:32)

Hvala, saj za pisno sem našla, samo sem mislila, da je za ustno tudi kak normativ.Naša četrtošolka je bila včeraj ustno ocenjena iz ANG, ter MAT, jutri ima pisno DRU, in za petek še napovedano ustno ocenjevanje SLJ. Meni osebno se to zdi rahlo preveč za en teden. Prejšnji teden pa je bila ocenjena telovadbo, glasbo, pri tehniki so izdelali avto na pogon z gumo za oceno, pa pisno angleščino.




mojcaziga -> RE: Ocene v šoli (16.1.2013 15:10:00)

Kolikor vem, zakon nič ne govori o ustnem preverjanju znanja.
Kakorkoli, ko je bil naš lani četrtošolec, je bilo tako, da niso smeli pisati več kot enega testa na dan in ne več kot tri tedensko, Tisti dan, ko so imeli test tudi ni spraševala. Letos, v 5. razredu, je s testi isto, medtem ko sprašuje ne glede na vse. Se je zgodilo, da je naš v decembru isti dan pisal matematiko in bil vprašan družbo in gospodinjstvo, naslednji dan pa še naravoslovje. Nisem se ravno poglabljala ali je to v skladu z zakonom / predpisi ali ne, ampak nekako se je tako navadil na sprotno delo, kar pa še zdaleč ni slabo.

lp




diva 4 -> RE: Ocene v šoli (17.1.2013 6:32:22)

Saj moja hči striktno dela sproti in se uči in ima zaenkrat same petice ,ampak ,da ne morejo teh ocen pridobivat skozi celo leto počasi ,je pa malo smešno, glede na to ,da jih je 12 v razredu.Pol pa se čaka na konferenco ,te pa morajo v dveh tednih spravit v redovalnico vse pisne in ustne ocene .




*bubi* -> RE: Ocene v šoli (17.1.2013 19:44:28)

Se nimajo možnosti javiti? Da bi sama prej poskrbela, da pridobi ocene.

Jaz se ne spomnim več, kako je bilo v nižjih razredih OŠ, kasneje pa vem, da smo se lahko javljali.




diva 4 -> RE: Ocene v šoli (17.1.2013 20:10:47)

Javi se lahko na tisti dan ,ko ima učiteljica namen ustno ocenjevati znanje pri predmetu.To pomeni, ko je na določen dan napovedano spraševanje ,so najprej na vrsti tisti ,ki se javijo. Ostali pa ,če ji čas dopušča ,drugače pa so na vrsti naslednjo uro.Tako ,da bi se pa vmes otrok sam javil pa ni možnosti.




pelin -> RE: Ocene v šoli (17.1.2013 20:24:43)

Imajo precej natrpano res...samo mislim, da je sedajle pred konferenco skoraj povsod obsedeno stanje...pri nas je pri tavečji v osmem razredu živa grozljivka....nadevali so jim v tri nadstropja...najraje bi vse zrinili skozi v treh dneh, prej pa so se jim tehniški in ostali xx dnevi kar skupaj držali in so imeli bolj kot ne možgane na paši....pri nas smo morali že prejšnji teden obesiti pri obeh treninge na klin za nekaj dni, ker se jima drugače šolske zadeve ne izidejo....k sreči ta večja večino zadevščin opravi samostojno...žal pa ta mali rabi vsake par minut pospešek v " tazadnjo", ker drugače kar sanjari...pošteno povedano...komaj čakamo vikend....vsi skupaj...[sm=smiley36.gif]




Stran: [1]