endometrioza (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

Anonimen -> endometrioza (14.1.2013 20:53:22)

Živjo,

rada bi sporočila, da sem naletela na stran www.endometrioza.si, kjer si lahko pomagate z recepti (nekje sem zasledila, da ne veste kaj jesti), ki ublažijo simptome endometrioze... Tudi sama sem se lotila spremembe prehrane in načina življenja in moram priznati, da so spremembe že vidne.

Upam, da vam bo pomagalo...

Poka -> RE: endometrioza (18.1.2013 22:26:41)

Nisem videla strani, sam sem cel internet prebrskala, sicer velidko strokovnih angleških člankov. Naj ne bi bilo dokazov, ampak tudi meni pomaga dieta ampak imam še druge težave sicer. Pomaga na več področjih.

Night -> RE: endometrioza (21.1.2013 7:42:13)

Dieta sigurno izboljša kvaliteto življenja, ni pa ta dieta nič posebnega. Je zdrav način življenja, tako bi vsi morali jesti. Nič ali zelo malo sladkorja, mleko in mlečni izdelki v malih količinah, nič prečiščene moke, nič predpripravljene hrane, nič ali zelo malo rdečega mesa, vse pa naj bo čimbolj bio oz. domače.
Jaz sem se pri zelo strogi dieti počutila bolje, tudi menstruacije imam od takrat neboleče, tako da verjamem v to, čeprav se diete ne držim več tako strogo. Ni pa mi odpravila cist, prav tako mi ni preprečila ponovnega pojava. Če imate ciste, se jih lahko odstrani samo kirurško. Zna pa dieta omiliti druge simptome, povezane s tem.

Kaličopka6 -> RE: endometrioza (21.1.2013 21:47:20)

Night, res je, kirurško zdravljenje je najboljša izbira v vsakem primeru. Meni ni nobena hrana pomagala, ciste so ciste, treba je na operacijo, tud pri endometriozi je najbolje, da se tkivo odreže.

Poka -> RE: endometrioza (24.1.2013 10:21:02)

Po eni strani je način življenja, po drugi pa dieta - meso sploh ni tak problem, belega lahko ješ 5x dnevno, če ti paše... Ostale stvari, sploh stvari, ki vsebujejo gluten, se moram pa jaz izogibat popolnoma, drugače ne deluje - v tem smislu je dieta... To pomeni nobene paštete, nobene juhe iz vrečke, nič... Niti en košček čokolade. Način življenja je pa nekako, da se držiš vsaj 80%... ostalo so prekrški, Tu, vsaj zame lakho rečem, če nočem težav - nobenih prekrškov... Seveda se pa tudi meni ne uspe držat 100%, sem se pa kar nekaj časa že tudi in je razlika...

Tkivo ti morajo pa po mojem odstranit. Čeprav, ko sem jaz bila na dieti, mi ga še niso in je dieta delovala - lahko pa da je bilo tkivo še vseeno, ampak se niso čutile bolečine. Ker kar izginit ti ne more, verjetno...

Night -> RE: endometrioza (8.3.2013 14:43:14)

A v čokoladi je tudi gluten?
Drugače pa tudi meni pomaga dieta brez glutena, prav tako redno jemljem Omega 3, kalcij, magnezij in B kompleks. Se mi zdi, da moram spet malo okrepiti svoje telo in bolj strogo držati diete.

Stran: [1]