nusi -> RE: Vrtec in škrlatinka !! (8.1.2013 19:26:54)
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Pri nas nas samo obvestijo v vrtcu, če so uši.....o ostalih otroških bolezni nas vrtec ne obvešča in se širijo novice zgolj med starši od ust do ust....[sm=smiley1.gif] Kar je tudi prav...ne gre za smrtonosne bolezni in otroka ne moremo izolirati od vsega.....ker enkrat je škrlatinka, potem angina, potem rota virus, pa bronhiolitis in je dete lahko 6 mesecev zdravo in izolirano doma.... Ja in kaj je s tem narobe če vrtec obvešča. To je edino odgovorno. Tako dajo pač staršem možnost, da se sami odločajo, lahko imajo otroke skos doma ali pa ne, to je odločitev in pravica starša. Ne pa da ne povedo ničesar. Jaz bi npr mojega obdržala doma, ko smo dobili novorojenčka, če bi vedela, da imajo roto in upala, da je še ni dobil, poostrila higieno in ne bi po nepotrebnem izpostavljala dojenčka. Za navadne virozice se pa strinjam, te so itak skos prisotne. Ali naj gre v vrtec? Jah ne vem kolk je to nalezljivo, ker se še nismo ubadali s tem (če se ne motim je to neka hujša oblika angine), ampak jaz bi ga v trenutni situaciji imela doma, ker se mi ne da še bolanga dojenčka okol trogat, pa sploh ker ne gre za bolezen ala norice na katere si potem imun.
|
|
|
|