pralni prašek za telebane (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

HHH -> pralni prašek za telebane (7.1.2013 10:01:35)

Že dolgo uporabljam ariel gel kapsule in do ne davnega je bilo vse ok. Zdaj pa se mi dogaja, da po pranju - ko odprem vratca stroja - na robu ostane nekakšen "zdriz"" - mešanica gela in ovoja, ki se ni stopil. Perilo je sicer oprano in videti ok, a domnevam, da tudi na njem ostane še kaj. Ne bi rekla, da je problem v stroju. Ta je namreč razmeroma nov. Včasih sem uporabljala tekoči gel. Zraven so bile tudi dozice, ki si jih vstavil direktno v boben. A se to več ne dobi? Kam ve nalijete gel?

Urska09 -> RE: pralni prašek za telebane (7.1.2013 10:43:16)

Točno v tisto dozico, ki jo navajaš. Včasih so bile zraven vsakega Persila, danes pa zelo redko. Ampak imam 2stari dozi in jih čuvam, kot največjo dragocenost[sm=jezicek.gif]

Tippi -> RE: pralni prašek za telebane (7.1.2013 10:45:58)

Malo iz konteksta, me pač zanima [sm=smiley1.gif]
jaz sem dolgo uporabljala gel in ugotovila, da moje perilo ni več tako lepo oprano in dišeče, kot z navadnim praškom v zrnu. zato sem spet prešaltala na klasiko in sem ful zadovoljna. a vam je ok gel? mislim, ste naredile kdaj primerjavo z navadnim praškom? jaz sem bila šokirana nad rezultatom, kakšna razlika je. kako je pri vas? ful me zanima?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.1.2013 11:59:57)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Tippi -> RE: pralni prašek za telebane (7.1.2013 13:25:39)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

jz sm prav tako saltala z gela nazaj na prasek, tako pri pranju perila kot posode. imam obcutek, da opere bolje in res ni nobenih lepljivih ostankov. predvsem pa sm bistveno zmanjsala kolicino praska, ki jo dajem v pranje.

Torej nimam privohov in prividov [sm=smiley36.gif]
Ej, res! Količina praška ful manjša! [sm=bravo.gif]

LuLu -> RE: pralni prašek za telebane (7.1.2013 13:31:04)

Tudi jaz pred pol leta iz gela prešaltala nazaj na prašek. Bolj je vse. Količinsko in čistoča.

Najaa -> RE: pralni prašek za telebane (7.1.2013 13:46:04)

Jaz imam za belo prašek, za barvasto pa gel. Pa mi je oboje isto. Res pa je, da dajem zelo malo praška. Opere pa prav tako super.

Doll -> RE: pralni prašek za telebane (7.1.2013 14:17:25)

Jaz uporabljam duel prašek in ga ne menjam za nič.Tudi mehčalec uporabljam isti.
Sem pa nekaj časa uporabljala formil gel,pa mi je vse začelo smrdeti [sm=zmeden.gif]

Najaa -> RE: pralni prašek za telebane (7.1.2013 17:49:15)

Formil je tisti iz hoferja? Tisti tudi meni smrdi pa tudi opere bolj slabo. Me je pa presenetil šparov gel za bela oblačila. [sm=bravo.gif] No trenutno imam Luno za bela pa je tudi v redu.

Urska09 -> RE: pralni prašek za telebane (7.1.2013 21:35:34)

Mi že vrsto let uporabljamo samo gel, sensitive in to čisto malo. 50-75ml na en poln pralni stroj (7kg boben). Trdi praški so preveč agresivni in moža ful srbi koža. Se do krvi spraska. Je pa res: gel opere perilo slabše kot prašek v zrnih. No, vsaj fleke odstranjuje slabše, opere pa ok, perilo lepo diši.

Spark -> RE: pralni prašek za telebane (7.1.2013 22:20:18)

Luno za bela pa je tudi v redu.

Kje se Luno še dobi? jaz sem mislila, da je ni več.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.1.2013 11:43:12)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]