Slab zadah (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

divans1 -> Slab zadah (6.1.2013 8:03:56)

Kaj je lahko vzrok za slab zadaj pri 2,5 letniku? Ima dobro ustno higieno, odkar je pred slabim letom imel afte, se je pojavil ta problem zjutraj.[sm=zmeden.gif]

josephine27 -> RE: Slab zadah (6.1.2013 8:51:10)

prebava?

Tippi -> RE: Slab zadah (6.1.2013 9:21:45)

Odvisno o kakšnem vonju govoriš. Slab zadah je lahko simptom mnogih bolezni, če izključimo dobro ustno higieno. itak. Recimo pri sladkornih bolnikih je značilen zadah po acetonu, itd. itd. Tega je res veliko. če te zelo skrbi in se ti zdi zadah zelo zaskrbljujoč, potem ni druge kot da greš k zdravniku.

No, da ne boš zdaj preveč prestrašena, želodec, prebava in vse kar je z njima povezano, je tudi lahko razlog za slab zadah, pa ni nič resnejšega.Uglavnem jaz bi šla k zdravniku, če bi predolgo trajalo.

srečno!

Jantar -> RE: Slab zadah (6.1.2013 10:06:39)

Jezik [sm=smiley13.gif]
Pri nas se je to sicer naredilo hčeri na začetku pubertete. In,ko smo že vse probali in skoraj obupali,sem izvedela,da je v 90% kriv lahko jezik in obloge na njemu in da naj kupimo strgalo za jezik. Smo probali in evo zadaha ni več. Tako sedaj vsi,tudi 3-letnica uporabljamo strgalo za jezik. Poizkusi to! Če to ne bo pomagalo potem bi znalo bit bolezensko.

pelin -> RE: Slab zadah (6.1.2013 10:19:04)

Poleg vsega zgoraj naštetega so lahko tudi gliste pri otroku krive za slab zadah...pri predšolcih so kar pogoste, zato ob sprejemu v vrtec tudi pregledujejo blato....

divans1 -> RE: Slab zadah (6.1.2013 10:44:52)

Prebavo ma super, glist nima, drugače je zdrav...[sm=zmeden.gif]

Tippi -> RE: Slab zadah (6.1.2013 10:54:07)

IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Prebavo ma super, glist nima, drugače je zdrav...[sm=zmeden.gif]

Če je to tako, potem je edino jezik še. Če tudi jezik ni, potem si v zmoti in ima otroček verjetno kakšne zdr. težave, na ven nevidne in bi mogoče bilo dobro malo bolj raziskat zadevo.

Lahko si prepričana, da iz nič ni nič, torej če misliš, da vse štima, potem ali je zadah samo v tvoji glavi, ali pa mu je res kaj, in boš zadevo morala s pomočjo zdravnikov bolj raziskati.

m_o_i -> RE: Slab zadah (6.1.2013 11:22:04)

Tippi, meni je P rekla, da je rahel vonj po acetonu znak dehidracije...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.1.2013 15:13:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brbs -> RE: Slab zadah (6.1.2013 20:55:58)

Tudi naš petletnik ima že od nekdaj zadah, sploh napram sestrici...pa nima nobenih zdravstvenih težav, zobe super, prehrana zdrava. Pediater je rekel, da pač tako je - eni imajo večji zadah kot drugi...ne glede na higieno.

Tudi jaz bi bila namreč vesela kakšnega recepta kako to nadlogo odstraniti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Stran: [1]